Στον ανακριτή για απάτη και ξέπλυμα οι Κουτσολιούτσοι

Στον ανακριτή για απάτη και ξέπλυμα οι Κουτσολιούτσοι

Μαζί με 7 στελέχη της Folli-Follie – Οι Εισαγγελείς ερευνούν και τις ποινικές ευθύνες τραπεζιτών και μεγαλόσχημων παραγόντων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

 

ΓΙΑ τα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος καλείται να καταθέσει στον ανακριτή σύσσωμη η οικογένεια Κουτσολιούτσου που εμπλέκεται στο μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο που έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις κα έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις ελληνικές εταιρείες.

Μαζί τους καλούνται για απολογία ως ύποπτοι τέλεσης των ίδιων αδικημάτων και επτά κορυφαία στελέχη της Folli Follie. Δικαστικές πηγές αποκάλυψαν στην KONTRA NEWS ότι το υλικό που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης τεκμηριώνει μια τεράστια απάτη με πρωταγωνιστές την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Πρόκειται για ένα σκάνδαλο διαρκείας αφού το κόλπο με τους πλαστούς ισολογισμούς και την υπεξαίρεση των τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας είχε στηθεί πριν από χρόνια.

Στο διάστημα που μεσολάβησε οι Κουτσολιούτσοι φρόντισαν να φυγαδεύσουν τα κεφάλαια που υπεξαίρεσαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και να αλλάξουν χέρια τα εμφανή περιουσιακά στοιχεία που διέθεταν όπως πολυτελείς κατοικίες και βίλες.

Η φυγάδευση των περιουσιακών στοιχείων σε φορολογικούς παραδείσους και το πέρασμα των ακινήτων σε off shore εταιρείες έχει σαν αποτέλεσμα να υποστούν τεράστια ζημιά οι τράπεζες και οι μέτοχοι της Folli Follie.

Οι αρμόδιοι δικαστές είναι πεπεισμένοι ότι οι Κουτσολιούτσοι έστησαν το μεγάλο κόλπο με τη βοήθεια τραπεζικών και παραγόντων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που δεν έκαναν απολύτως τίποτα να σταματήσουν έγκαιρα τη διαπραγμάτευση της μετοχής στο Χρηματιστήριο και να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία για να μπορέσουν στη συνέχεια οι τράπεζες και οι μικρομέτοχοι να τα διεκδικήσουν.

Οι ίδιες δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι σύντομα θα υπάρξει κύμα προφυλακίσεων για όσους εμπλέκονται στο μεγάλο σκάνδαλο. Άλλωστε όλοι τους είναι ύποπτοι φυγής αφού διαθέτουν τεράστια περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό που τους επιτρέπουν να ζήσουν πλουσιοπάροχα για εκατοντάδες χρόνια.

 

Κλήσεις σε 10 υπόπτους για τη Folli Follie από τον οικονομικό εισαγγελέα

Η οικογένεια Κουτσολιούτσου και 7 ακόμα άτομα είναι τα πρώτα πρόσωπα που θα δώσουν εξηγήσεις για το σκάνδαλο μεγατόνων, όπως χαρακτηρίζεται, της Folli Follie. Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, τα 10 αυτά πρόσωπα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τη διάπραξη κακουργημάτων και συγκεκριμένα για τα βαρύτατα αδικήματα της απάτης και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κλήση ως ύποπτοι έχουν λάβει ώστε να εμφανιστούν σήμερα ή αύριο η οικογένεια Κουτσολιούτσου (Δημήτρης, Γεώργιος , Αικατερίνη), τρία μέλη του ΔΣ , ο οικονομικός διευθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπέγραψε τον ισολογισμό (και) του 2017 και ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

 

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γ. Δραγάτσης

Πρόκειται για τα (συνολικά) 10 άτομα για τα οποία ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει από το Δικαστικό Συμβούλιο να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν.

 

Τι σημαίνει

Η κλήση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αφορά τα αδικήματα της απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος και αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα προς την ποινική αποτίμηση της υπόθεσης ενώ

βέβαια εκκρεμεί να αξιολογηθεί η στάση των ελεγκτικών μηχανισμών καθώς και άλλα ζητήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνήγοροι των «υπόπτων» προσέρχονται προκειμένου να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και παίρνουν προθεσμία για τους εντολείς τους για την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/345954-Ston-anakrite-gia-apate-kai-xeplyma-oi-Koytsolioytsoi ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...