Στον αστερισμό του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Σιντιμπέ η ΑΕΚ

Ο διεθνής Γάλλος δεξιός μπακ, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ συμφώνησε με την ΑΕΚ και έρχεται την Τετάρτη (7/9) στην Ελλάδα για να πέσουν οι υπογραφές. Είναι 30 ετών και παγκόσμιος πρωταθλητής με τους Τρικολόρ, το 2018

Η εποικοδομητική  και γλυκειά επίθεση της ΑΕΚ ατον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ εν τέλει απέδωσε καρπούς. Ο Γάλλος δεξιός μπακ και παγκόσμιος πρωταθλητής με τους Τρικολόρ το 2018, απάντησε θετικά στην ΑΕΚ και θα είναι ποδοσφαιριστής της ομάδας, πιθανότατα για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Γάλλος μπακ αναμένεται μάλιστα στη χώρα μας την Τετάρτη προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Η Ένωση προσπάθησε πολύ τα τελευταία 24ωρα για να φέρει εις πέρας τη μεταγραφή και το έκανε με τη “μέθοδο Γιόνσον” που είχε φέρει ιδανικό αποτέλεσμα και με την περίπτωση του Δανού μέσου.

Το “πακέτο” που η Ένωση παρουσίασε στον Σιντιμπέ, ήταν το καλύτερο από όλα όσα εμφανίστηκαν για εκείνον κατά το τελευταίο διάστημα. Ο αποχωρήσας από τη Μονακό διεθνής μπακ, δεν κατάφερε να βρει στη Γαλλία το συμβόλαιο που αναζητούσε, ενώ οι προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού δεν ήταν καλύτερες από αυτές της ΑΕΚ (ετήσιες αποδοχές κοντά στο 1 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του πριμ υπογραφής).

Με το χρόνο να λιγοστεύει πλέον και τη διάθεση να βρει ομάδα άμεσα και όχι να περιμένει έως τις 30/9, ο 30χρονος παίκτης απάντησε θετικά στους ‘κιτρινόμαυρους’.

Ο Σιντιμπέ θα είναι ο 5ος Γάλλος της Ένωσης, μετά από μία παρέλαση αποτυχημένων περασμάτων από συμπατριώτες του που φόρεσαν τη φανέλα της Ένωσης. Ουδείς εκ των Ερίκ Ραμπεσαντρατανά (2001-02), Ολιβιέ Ενσιαμπαφούμου (2009-10) και τους πρόσφατους Νταμιέν Λε Ταλέκ και Κλεμάν Μισελέν, κατάφεραν να ξεχωρίσουν στην ΑΕΚ, αφήνοντας έναν λεκέ που ο 30χρονος άσος καλείται να καθαρίσει.

Τα τελευταία χρόνια, ο Σιντιμπέ έπαιξε στη Μονακό με την οποία πέρυσι είχε 26 συμμετοχές ενώ την περίοδο 2016-17 πανηγύρισε μαζί της το πρωτάθλημα Γαλλίας. Εχει επίσης αγωνιστεί σε Λιλ, Τρουά και Έβερτον. Προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Τρουά και είναι 14 φορές διεθνής με 1 γκολ.

Συνολικά στην καριέρα του μετρά 365 επίσημα ματς σε συλλόγους, με 18 γκολ και 37 ασίστ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...