Στουρνάρας: Η Τράπεζα της Ελλάδος υιοθετεί πλέον ως βασικό σενάριο ύφεση 6% για φέτος

Στουρνάρας: Η Τράπεζα της Ελλάδος υιοθετεί πλέον ως βασικό σενάριο ύφεση 6% για φέτος
Στουρνάρας: Η Τράπεζα της Ελλάδος υιοθετεί πλέον ως βασικό σενάριο ύφεση 6% για φέτος


30/05/2020 – 12:34

Με δήλωσή του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, τοποθετείται ο Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης. “Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εφόσον τελικά υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Κορυφής, αλλάζει τελείως τα δεδομένα στην ευρωζώνη και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφενός, φέρνει πλησιέστερα την ευρωπαϊκή ενοποίηση, εμποδίζοντας τον οικονομικό κατακερματισμό της ευρωζώνης, ένα πάγιο αίτημα των φιλευρωπαϊστών και υποστηρικτών της μεγαλύτερης ομοσπονδοποίησης.

Αφετέρου, παρέχει στην Ελλάδα μια μεγάλη ευκαιρία να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης της πανδημίας στην οικονομία, αλλά και να ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, το οποίο θα αποτελέσει την πρόταση της χώρας για να απορροφηθούν τα προτεινόμενα, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, νέα κονδύλια.

Στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος με τα έμπειρα στελέχη και τη συσσωρευμένη πείρα που διαθέτει και μέσα στα όρια των αρμοδιοτήτων της, μπορεί να συνδράμει την Πολιτεία, ώστε να υλοποιήσει το επόμενο μεγάλο βήμα. Ήδη οι αγορές αρχίζουν να προεξοφλούν πιο αισιόδοξα σενάρια για την ύφεση στην Ελλάδα, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Τράπεζα της Ελλάδος υιοθετεί πλέον ως βασικό σενάριο ρυθμό ανάπτυξης -6% για φέτος και θετικό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης 5,5% για το 2021” αναφέρει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στην πρώτη δημόσια παρέμβασή του μετά την ανανέωση της θητείας του.

Ετικέτες

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...