Στους «8» του Champions League με δύο νίκες οι Ρεάλ και Νάπολι

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Νάπολι συμπλήρωσαν το «παζλ» της προημιτελικής φάσης του Champions League, καθώς ήταν οι ομάδες που σφράγισαν τα τελευταία δύο εισιτήρια (σ.σ.: οι Μπενφίκα,Τσέλσι,Μίλαν,Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ είχαν πάρει τα προηγούμενα έξι) από τα ζευγάρια της φάσης των «16».

Mάλιστα αυτό το πέτυχαν αμφότερες, σημειώνοντας και δεύτερη νίκη στις μονομαχίες τους κόντρα στη Λίβερπουλ και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αντίστοιχα.

Η «βασίλισσα», μετά τον θρίαμβό της με 5-2 επί των  Άγγλων στο «Άνφιλντ» νίκησε και πάλι τους «ρεντς» αυτή τη φορά με 1-0 στο «Μπερναμπέου», παίρνοντας έτσι θριαμβευτικά το εισιτήριο για τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το γκολ που έκρινε το ματς στη Μαδρίτη το πέτυχε ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος μετά τα δύο γκολ του στο Λίβερπουλ, σκόραρε και στον αγώνα ρεβάνς των δύο ομάδων στο 78ο λεπτό.

Στο άλλο ματς, που διεξήχθη στο στάδιο « Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», οι πρωτοπόροι της Serie A, αν και είχαν βάλει υποθήκη πρόκρισης με το 2-0 στη Γερμανία, φιλοδώρησαν τους «αετούς» με ακόμη τρία γκολ (3-0) απόψε, καταφέρνοντας να πάρουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Ο Όσιμεν με δύο γκολ στο 45+2′ και στο 53′ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους «παρτενοπέι», με τον Ζιελίνσκι να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 64΄με πέναλτι.

Το πανόραμα της φάσης των «16» του Champions League (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων): 

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μπριζ (Βέλγιο) 5-1 (2-0)

Τσέλσι (Αγγλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 2-0 (0-1)

Τότεναμ (Αγγλία)-Μίλαν (Ιταλία) 0-0 (0-1)

Μπάγερν (Γερμανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 2-0 (1-0)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Λειψία (Γερμανία) 7-0 (1-1)

Πόρτο (Πορτογαλία)-Ιντερ (Ιταλία) 0-0 (0-1)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 1-0 (5-2)

Νάπολι (Ιταλία)-Άϊντραχτ Φρ.(Γερμανία) 3-0 (2-0)

*Η κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα γίνει στις 17 Μαρτίου.

πηγη tempo24



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...