Στο ειδικό δικαστήριο της Χάγης ο πρώην πρόεδρος της Βουλής του Κοσόβου

Στο ειδικό δικαστήριο της Χάγης ο πρώην πρόεδρος της Βουλής του Κοσόβου
Στο ειδικό δικαστήριο της Χάγης ο πρώην πρόεδρος της Βουλής του Κοσόβου


08/11/2019 – 14:03

Ο Κάντρι Βέσελι, πρώην πρόεδρος της Βουλής του Κοσόβου θα μεταβεί στις 4 Δεκεμβρίου στη Χάγη για να παρουσιαστεί στο ειδικό δικαστήριο για τα εγκλήματα του UCK (Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου). 

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Βέσελι, κλήθηκε να καταθέσει για την ένοπλη δράση του στις γραμμές του UCK και θα ανταποκριθεί για να υπερασπιστεί τον δίκαιο αγώνα για την απελευθέρωση του Κοσόβου.
«Η δικιά μου γενιά, όπως και προηγούμενες γενιές στον τόπο μας, βίωσε συνθήκες έντονης καταπίεσης. 

Δεν συμβιβαστήκαμε, αλλά αντιδράσαμε και είμαι υπερήφανος γι αυτό. […] Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το δικαστήριο θα αποδείξει τον δίκαιο αγώνα του UCK», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στην Πρίστινα ο Κάντρι Βέσελι.

Αδιευκρίνιστο παραμένει για την ώρα εάν ο Βέσελι κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος για εγκλήματα πολέμου ή υπό την ιδιότητα του μάρτυρα. 

Ο Κάντρι Βέσελι ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του αποκαλούμενου Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου και σύμφωνα με τις σερβικές αρχές είχε την ευθύνη του τομέα ασφάλειας και πληροφοριών.

Σήμερα είναι αρχηγός το Δημοκρατικού Κόμματος (PDK), του τρίτου σε πολιτική δύναμη, βάσει των αποτελεσμάτων των τελευταίων εκλογών της 6ης Οκτωβρίου. Στην αρχηγία του PDK διαδέχθηκε τον Χάσιμ Θάτσι, όταν αυτός παραιτήθηκε για να αναλάβει καθήκοντα προέδρου Δημοκρατίας.
 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...