Στο Μαξίμου ο Βύρων Πολύδωρας

Πολύδωρας

Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα                                                                                                   

Το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, είναι ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος αυτή την ώρα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την Πέμπτη το βράδυ, σε ημίωρη τηλεφωνική επικοινωνία ουσιαστικά «κλείδωσε» η επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του επικεφαλής του ΕΣΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού οι δύο άνδρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά και συνομίλησαν για πάρα πολλά θέματα της πολιτικής. 

Ο κ. Πολύδωρας δήλωσε διαθέσιμος να συμβάλει- όχι από υπουργική θέση- με τον τρόπο που μπορεί σε θέματα μείζονος εθνικής σημασίας και το θέμα της αντιμετώπισης της διαπλοκής και της νομιμότητας του τηλεοπτικού τοπίου είναι από αυτά που θεωρεί και ο ίδιος μείζονας σημασίας. Κάπου εκεί, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους, με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί να διαρρεύσουν πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές για επιλογή που δεν θα μπορεί να δίνει άλλοθι στη ΝΔ για να μη συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, προαναγγέλλοντας ότι θα προταθεί ένα πρόσωπο έκπληξη στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα, το οποίο- όπως έλεγαν- δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει η ΝΔ, έριχναν το μπαλάκι στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας. Οσοι επιμείνουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου», ανέφεραν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

«Έτσι λοιπόν, τη Δευτέρα, ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμικής αυθαιρεσία, με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού», σχολίαζαν ακόμη από την κυβέρνηση.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...