Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ηθικής o Mάριο Ντράγκι

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ηθικής της Ε.Ε. βρίσκεται ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, λόγω της συμμετοχής του σε ιδιωτικό φόρουμ κορυφαίων τραπεζικών στελεχών.

Στο συγκεκριμένο φόρουμ, το οποίο ονομάζεται «Group of Thirty», συμμετέχει μία σειρά τραπεζικών στελεχών, τα οποία εκπροσωπούν διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και ορισμένα τα οποία υπόκεινται στην εποπτεία της ΕΚΤ.

Η έρευνα της Επιτροπής αποσκοπεί στο να διαλευκάνει τις διασυνδέσεις της συγκεκριμένης τραπεζικής κοινότητας με τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα, λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα των πληροφοριών που διαθέτουν οι κεντρικές τράπεζες.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο φόρουμ συμμετέχουν και οι επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, της Τράπεζας της Αγγλίας και της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας.

Η έρευνα ξεκίνησε κατόπιν αιτήματος του Ευρωπαϊκού Εταιρικού Παρατηρητηρίου. Ανάλογο αίτημα είχε υποβάλλει και το 2012, το οποίο ωστόσο, είχε απορριφθεί από την αρμόδια Επιτροπή.

«Η απόφαση αντανακλά τις αυξημένες αρμοδιότητες που έχει αποκτήσεις η ΕΚΤ τα τελευταία χρόνια» τονίζει χαρακτηριστικά, η επικεφαλής της Επιτροπής Ηθικής.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...