Εφόσον ο κατηγορούμενος δικηγόρος παραπεμφθεί σε δίκη και κριθεί ένοχος τότε η ποινή που αντιμετωπίζει είναι από 6 μήνες έως 5 χρόνια

Ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) παραπέμπεται ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος φέρεται ως αρνητής της πανδημίας και αντιεμβολιαστής και δηλώνει ότι οι διασωληνώσεις ασθενών με covid-19 γίνονται χωρίς λόγο.

Η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο γίνεται αυτοδικαίως μετά την αποστολή στο ΔΣΑ από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας της γνωστοποίησης δίωξης σε βάρος του.

Ειδικότερα, σε βάρος του δικηγόρου η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον κορωνοϊό.

Η δίωξη του ασκήθηκε μετά την ψήφιση της νέας μορφής της διάταξης του άρθρου 191 ΠΚ, με την επιβαρυντική περίσταση της κατ’ εξακολούθησης διάπραξης του αδικήματος.

Εφόσον ο κατηγορούμενος δικηγόρος παραπεμφθεί σε δίκη για το συγκεκριμένο αδίκημα και κριθεί ένοχος τότε η ποινή που αντιμετωπίζει είναι από 6 μήνες έως 5 χρόνια.

Σε ό, τι αφορά στην παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ, εφόσον κριθεί ένοχος τότε μπορεί να του επιβληθεί ποινή επίπληξης έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Πηγή protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...