Στο πλευρό του 18χρονου, που έμεινε άστεγος, πολίτες από όλη τη χώρα

Στο πλευρό του 18χρονου, που έμεινε άστεγος, πολίτες από όλη τη χώρα
Μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κόσμου στο πρόβλημα του 18χρονου Νίκου, μαθητή του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου αφότου έγινε γνωστό ότι τον έδιωξαν οι γονείς του από το σπίτι λόγω κρίσης.

Άνθρωποι από όλη την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα επικοινωνούν, όπως σημειώνει το cretalive.gr, με το σχολείο προκειμένου να συνδράμουν, όπως μπορούν.

Την ίδια στιγμή, ο 18χρονος που ξαφνικά βρέθηκε πρωταγωνιστής στα ΜΜΕ όλης της χώρας, επιδιώκει να προστατεύσει τον εαυτό του, όντας κι ο ίδιος τρομαγμένος από τη δημοσιότητα που πήρε η περίπτωσή του.

Για την οικονομική στήριξη του 18χρονου θα ανοιχθεί εντός της ημέρας τραπεζικός λογαριασμός από το διευθυντή του σχολείου σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, ωστόσο η πιο θετική από όλες τις εξελίξεις είναι η προσφορά εργασίας στο 18χρονο από μία Ηρακλειώτισσα, η οποία θα έχει νεότερα για το Νίκο ως τη Δευτέρα.

Έως ότου, πάντως, βρεθεί η πολυπόθητη εργασία για τον 18χρονο, ο Σύλλογος Πολυτέκνων προσφέρει προσωρινή εργασία στο νεαρό.

Ο 18χρονος προς το παρόν φιλοξενείται στο σπίτι φίλου του, το οποίο κανείς δε γνωρίζει πού βρίσκεται, προκειμένου να διαφυλαχθεί ο νεαρός, ο οποίος στηρίζεται ψυχολογικά από κοινωνική λειτουργό.

Η ιστορία του 18χρονου Νίκου, ωστόσο, φέρνει στο φως τουλάχιστον άλλες τέσσερις περιπτώσεις, δύο ανηλίκων και δύο ενηλίκων, που αντιμετωπίζουν την ανεργία και σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων φιλοξενούνται από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...