Στο Υπ. Παιδείας το ψήφισμα του Δήμου Δωρίδος για τις μειώσεις οργανικών θέσεων στα σχολεία

dimos-doridas4Την ιδιαιτερότητα κάθε περιοχής θα λάβει υπόψη το Υπουργείο Παιδείας πριν καταλήξει στο τελικό σχέδιο για την μείωση των οργανικών θέσεων, τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Αυτό διαβεβαίωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Δωρίδος κ .Κώστα Αντωνόπουλο που την επισκέφτηκε, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Καπεντζώνη που δεν παρέστη στη συνάντηση λόγω σοβαρού κωλύματος που παρουσιάστηκε την τελευταία στιγμή.

Ο Αντιδήμαρχος παρέδωσε το σχετικό ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε ο Δήμος για τις ανατροπές στη δομή των σχολείων του Δήμου και ανέλυσε διεξοδικά το ειδικό πρόβλημα της Δωρίδας, τόσο στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Αθανάσιο Κυριαζή, όσο και στη Διευθύντρια του Υφυπουργού κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου (αρμόδιου για θέματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης), κα Κυριακή Μαρίνου.

Ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος τους επισήμανε ότι στο Δήμο Δωρίδος λόγω μορφολογίας του εδάφους και των μεγάλων αποστάσεων είναι αδύνατον να μετακινούνται τα μικρά παιδιά για μία και δύο ώρες ημερησίως .

Επίσης ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν σχολεία κάνοντας μάθημα δύο-τρείς τάξεις μαζί λόγω μείωσης των οργανικών θέσεων, δημιουργώντας τμήματα των 30 και 40 παιδιών, όταν ο σχετικός Νόμος απαγορεύει την λειτουργία τμημάτων με πάνω από 25 μαθητές.

Ακόμα πρέπει να λάβει υπόψη το Υπουργείο, επισήμανε ο κ. Αντωνόπουλος, την αναπτυξιακή δυναμική που έχει η περιοχή του Δήμου Δωρίδος και την εγκατάσταση νέων οικογενειών με μικρά παιδιά.

Τις θέσεις αυτές του Δήμου Δωρίδος έλαβαν σοβαρά υπόψη τα στελέχη του Υπουργείου, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει παρθεί οριστικά καμία απόφαση, ενώ περιπτώσεις όπως της Δωρίδας θα εξετασθούν ειδικά με ιδιαίτερη προσοχή και σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Διευθυντές και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως εκφραστή της τοπικής κοινωνίας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...