Στο Φεστιβάλ του Λονδίνου το φιλμ “Ο εχθρός μου” του Γιώργου Τσεμπερόπουλου

Στο Φεστιβάλ του Λονδίνου το φιλμ
Σε ένα από τα πιο γνωστά ευρωπαϊκά κινηματογραφικά φεστιβάλ, αυτό του Λονδίνου, θα προβληθεί η νέα ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου «Ο εχθρός μου».
Η ταινία θα ενταχθεί στο τμήμα Thrill του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της βρετανικής πρωτεύουσας.

Στο ίδιο τμήμα θα προβληθεί το οσκαρικό «Kon-Tiki», η συναρπαστική ναυτική περιπέτεια «Ολα χάθηκαν» με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, αλλά και το ντοκιμαντέρ συμπαραγωγής του Ρομάν Πολάνσκι «Weekend of a Champion».

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου.

Πριν από το Λονδίνο, η ταινία του Τσεμπερόπουλου θα προβληθεί στις 19ες Νύχτες Πρεμιέρας. Ο «Εχθρός μου» έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ.

Σε μια ταινία σκληρή, ο σκηνοθέτης τοποθετεί σε πρώτο πλάνο έναν αμετανόητα ιδεολόγο γεωπόνο, καταγράφοντας την χαμένη ισορροπία, την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά στην Ελλάδα του σήμερα.

Ο Μανώλης Μαυροματάκης υποδύεται έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας, τον 48χρονο οικογενειάρχη Κώστα Στασινό, ο οποίος ζει ήρεμα σε μια μονοκατοικία στη Νέα Σμύρνη με τη γυναίκα του Ράνια και τα δυο παιδιά τους, την 14χρονη Λουίζα και τον 17χρονο Ανδρέα.

Η λεηλασία του σπιτιού τους από μια αδίστακτη συμμορία φέρνει τον ήρωά μας αντιμέτωπο με τα πιο δύσκολα διλήμματα της ζωής, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα που ταλανίζουν το σύνολο των ανθρώπων σε μια κοινωνία σε κρίση.

Η ταινία έχει προγραμματιστεί να προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες από τις 14 Νοεμβρίου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...