Στο φως τα ονόματα των πολιτικών με τα «ρουσφέτια» του Ερρίκος Ντυνάν!

Στο φως τα ονόματα των πολιτικών με τα «ρουσφέτια» του Ερρίκος Ντυνάν!

 Έκαναν ό,τι ήθελαν με τα λεφτά του ελληνικού λαού! Συγκλόνισαν οι αποκαλύψεις της Κυριακάτικης Kontranews, για τους πολιτικούς που διόριζαν όποιον και όπως ήθελαν στο Ερρίκος Ντυνάν. Πρωτοκλασάτα ονόματα της πολιτικής σκηνής, στην πλειονότητά τους ενεργοί σήμερα, σήκωναν το τηλέφωνο και «παράγγελναν» διορισμούς και δωρεάν νοσηλεία για φίλους και γνωστούς! Μία από τις πολλές περιπτώσεις σκανδάλων που βλέπουν επιτέλους το φως της δημοσιότητας και χαρακτηριστική της ασυδοσίας ενός σάπιου συστήματος, που οδήγησε τη χώρα στην σκλαβιά και την ντροπή των μνημονίων. Βάρυναν δίχως έγνοια το Ντυνάν, που στο τέλος, το νοσοκομείο, αναγκάστηκε να πάρει και δάνειο για πληρώσει όλους αυτούς τους αργόμισθους πελάτες των πολιτικών.

  Στα έγγραφα που έφερε στο φως η εφημερίδα, φαίνεται πως πάνω από 160 προσλήψεις συνέστησε η Αρτεμησία Γεωργιάδου Κυπραίου, συγγενής και για χρόνια ιδιαιτέρα γραμματέας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η Ντόρα Μπακογιάννη μεσολάβησε για να υλοποιηθούν τουλάχιστον 106 διορισμοί. Ο Κώστας Σταϊκούρας, πατέρας του νυν τομεάρχη οικονομικών της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα, εμφανίζεται να έκανε προτάσεις για πάνω από 200 προσλήψεις, ενώ ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης πρότεινε τουλάχιστον 60 άτομα. Για 57 άτομα είχε μεσολαβήσει ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, για 12 ο Αντώνης Σαμαράς, για 14 ο Μάριος Σαλμάς, για 13 ο Νικήτας Κακλαμάνης, για 18 ο Γιώργος Καρατζαφέρης, για 46 το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ Γιώργος Δαλακούρας, για 21 ο Πέτρος Τατούλης, για 23 ο Δημήτρης Σιούφας και για 24 ο βουλευτής Αρκαδίας Δημήτρης Κωστόπουλος.

Αυτό δεν πια ήταν νοσοκομείο, το είχαν καταντήσει παραμάγαζο της Ρηγίλλης! Τα ίδια έκανε και το άλλο κόμμα εξουσίας εκείνη την εποχή το ΠΑΣΟΚ.  Ο τότε υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, Κωνσταντίνος Γείτονας, προσπάθησε να «τρυπώσει» στο μισθολόγιο τουλάχιστον 27 άτομα. Είναι όπως έλεγε και ο Κώστας Βουτσάς στην κλασική ατάκα, «είναι να μην τρουπώσω άμα τρουπώσω… τρούπωσα».

Ο τότε υφυπουργός στο υπ. Εργασίας, Χρήστος Πρωτόπαππας προσπάθησε να διορίσει άλλους 70. Με τη σειρά του, ο τότε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Βερελής είχε προτείνει 46 διορισμούς, ενώ τουλάχιστον 78 αιτήματα προσπάθησε να ικανοποιήσει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Στις λίστες, εμφανίζεται και 21 φορές το όνομα του Γιάννου Παπαντωνίου.

Τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, βολεύανε τους «δικούς τους» και κανείς δεν μιλούσε γιατί ήταν συνένοχοι στη ζημία του Δημοσίου. Πρόσληψη στην πρόσληψη και χατίρι στο χατίρι, το μισθολόγιο γιγαντώθηκε και τον Νοέμβριο του 2001, η διοίκηση του Νοσοκομείου πήρε αναγκαστικά  δάνειο ποσού 21.000.081.750 δρχ. (ή 61.629.000 ευρώ) από την ALPHA BANK. Το νοσοκομείο που θα αποτελούσε σταθμό, για την περίθαλψη στην Ελλάδα, τελικά σάπισε πριν καλά-καλά ανοίξει τις πόρτες του.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/347239-Sto-phos-ta-onomata-ton-politikon-me-ta-roysphetia-toy-Errikos-Ntynan ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...