Στρατιωτικά ακατάλληλη η περιοχή που έχει επιταχθεί στο Μανταμάδο Λέσβου

Στρατιωτικά ακατάλληλη η περιοχή που έχει επιταχθεί στο Μανταμάδο Λέσβου
Στρατιωτικά ακατάλληλη η περιοχή που έχει επιταχθεί στο Μανταμάδο Λέσβου


14/02/2020 – 19:17

Το Συμβούλιο της Κοινότητας Μανταμάδου αποκαλύπτει πως στην περιοχή υπάρχει υπόγειο διοικητήριο του Στρατού σε καιρό πολέμου.

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατά των κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών που προωθεί η κυβέρνηση στο νησί της Λέσβου.

Τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ο αποκλεισμός της περιοχής Καράβας-Καβακλή, η κοινότητα Μανταμάδου, προειδοποιεί πως η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί χώρο σημαντικής στρατιωτικής σημασίας, ενώ περιλαμβάνει και ευαίσθητες εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κοινότητα του χωριού απέστειλε επιστολή, με φωτογραφικό υλικό, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, στον περιφερειάρχη, στους βουλευτές του νομού, στους δημάρχους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και στους αρχηγούς του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ, και της ΑΣΔΕΝ.

Σε αυτήν περιέχεται απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας το οποίο ενημερώνει ότι η επιταγμένη ζώνη στην θέση Καράβα-Καβακλή περιλαμβάνει σημείο όπου βρίσκεται υπόγειο διοικητήριο του ελληνικού στρατού, ενώ στις φωτογραφίες παρουσιάζονται θέσεις που καταλαμβάνουν άρματα και άλλα στρατιωτικά σχέδια.

Η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες μαζί με το περιεχόμενο της επιστολής.

«Αυτόν, λοιπόν, το χώρο επιτάσσει η κυβέρνηση για την νέα δομή. Θα θέλαμε να σκεφτεί η ελληνική κυβέρνηση, αν γνώριζε πόσο σημαντικής στρατιωτικής σημασίας ήταν ο χώρος που επίτασσε. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν το γνώριζε και με βάση τα καινούργια στοιχεία που προσκομίζουμε θα προβεί σε άρση της απόφασής της» καταλήγει η επιστολή της Κοινότητας Μανταμάδου.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...