ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε το άγχος να σας κυριεύει, φροντίστε να αντικαταστήσετε το σουβλάκι, τη σοκολάτα ή την πίτσα με τα παρακάτω αγχολυτικά τρόφιμα, για την τόνωση της διάθεσης και τον μετριασμό των αρνητικών συναισθημάτων

Γυρνώντας στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα, τείνουμε να «ξεσπάμε» στο φαγητό για να χαλαρώσουμε. Οι εύκολες λύσεις φαγητού, στις οποίες συνήθως καταφεύγουμε, είναι είτε τρόφιμα υψηλά σε λιπαρά ή αντίστοιχα σε σάκχαρα, που όχι απλά δε θα μας ηρεμήσουν, αλλά ενδεχομένως να φέρουν και τα ακριβώς αντίστροφα αποτελέσματα.

Για να περνάμε τις μέρες μας με ηρεμία, η επιστήμη συνιστά να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας με τα παρακάτω τρόφιμα, τα οποία μπορούμε εύκολα να προμηθευτούμε την επόμενη φορά που θα πάμε στο σούπερ μάρκετ.

Κίμτσι 

Οι Κορεάτες φαίνεται πως έχουν το δικό τους τρόπο να αντιμετωπίζουν το άγχος: τρώγοντας κίμτσι. Πρόκειται για μια κορεατική πρόταση για το τουρσί, μιας και παρασκευάζεται από λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση. Το κίμτσι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, αλλά λόγω της διαδικασίας της ζύμωσης θεωρείται βάλσαμο για το μικροβίωμα του εντέρου. Αυτός είναι και ο λόγος που συγκαταλέγεται στα αγχολυτικά τρόφιμα, καθώς υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ εγκεφάλου και εντέρου, γνωστή και ως έντερο-εγκεφαλικός άξονας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...