Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2022  θα ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση της σχετικής μελέτης  για τον παραλίμνιο αγωγό της λίμνης του Μόρνου και θα υποβληθεί  άμεσα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε η κατασκευή του αγωγού να αποτελέσει ένα εκ των πρώτων έργων που θα χρηματοδοτηθούν και υλοποιηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και να συμβασιοποιηθεί εντός του επομένου έτους.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. στη Βουλή, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. και Βουλευτή Φωκίδας, Ιώαννη Μπούγα, της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος  Διονυσίας Αυγερινοπούλου, του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Καθ. Κωνσταντίνου Αραβώση, του Δημάρχου Δωρίδας  Γεωργίου Καπεντζώνη, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Δήμου Δωρίδας κ. Σταύρου Πολίτη, καθώς και του μελετητή  κατασκευής του έργου .

Η σύσκεψη έγινε κατόπιν της ειλημμένης απόφασης να χρηματοδοτηθεί η εν λόγω κατασκευή με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ως μείζον περιβαλλοντικό έργο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...