Στόχος ο Δήμος Ναυπακτίας να έχει την εικόνα που δικαιούται – Τί προβλέπει ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας

Στόχος ο Δήμος Ναυπακτίας να έχει την εικόνα που δικαιούται

Τί προβλέπει ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας

Αυστηρότερα πρόστιμα για τους παραβάτες προβλέπει ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Ναυπακτίας, που διέπεται από δικαιώματα και υποχρεώσεις τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και των δημοτών.  Βασικές στοχεύσεις του νέου Κανονισμού είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, στην περίπτωση εναπόθεσης ξερών φύλλων, δέντρων, θάμνων ή απορριμμάτων κήπου χωρίς σακκούλες, αλλά και εναπόθεσης κλαριών σε πεζοδρόμια ή κοινόχρηστους χώρους, χωρίς υπόδειξη των Υπηρεσιών του Δήμου, το πρόστιμο μπορεί να ανέλθει σε 500 ευρώ, ποσό το οποίο διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής.  Ενώ, το πρόστιμο που αντιστοιχεί σε ρύπανση με αφίσες, φέιγβολαν και συνθήματα μπορεί να ανέλθει σε 1.500 ευρώ, ποσό που επίσης διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής.

Ο Δήμος και οι αρμόδιες Υπηρεσίες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες, ωστόσο αυτό δεν αρκεί, καθώς και οι δημότες, από την πλευρά τους, θα πρέπει να συμβάλλουν στην τήρηση της καθαριότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να δώσουμε στον Δήμο μας την εικόνα που δικαιούται, και όλοι επιθυμούμε, είναι η συνεργασία και η ενεργός συμμετοχή.  

Οι δημότες μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τον νέο Κανονισμό μέσα από το επίσημο site του Δήμου Ναυπακτίας: www.nafpaktos.gr και να επικοινωνούν για επιμέρους ζητήματα με το Γραφείο Δημότη: 15199



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...