Στ.Θεοδωράκης: «Η εκλογή Τραμπ, δυσκολεύει την υπόθεση του χρέους»

cglpkxpvoknax6y2agsmΤην Τετάρτη 09 Νοεμβρίου ο ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σταύρος Θεοδωράκης, μίλησε στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για την εκλογή Τραμπ στο Λευκό Οίκο και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης από τις ΗΠΑ, για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και για εκλογές.

Για το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών

«Ποτέ δεν πίστεψα ότι τα προβλήματά μας θα τα λύσουν οι Αμερικανοί, όπως δεν θα τα λύσουν και κάποιοι άλλοι, δηλαδή εννοώ ότι είναι και λίγο υπερφίαλο να πιστεύει κανείς ότι αν έβγαινε η Κλίντον, όλα αυτά τα πράγματα θα ήταν ιδανικά για τη χώρα μας. Τα προβλήματα της χώρας μας, είναι δικά μας είναι δομικά και αφορούν το Ελληνικό πολιτικό σύστημα. Προφανώς όμως η θέση μας δυσκολεύει γιατί έχουμε απέναντί μας έναν άνθρωπο, ο οποίος, δυο τρεις φορές που έχει αναφερθεί στην Ελλάδα, έχει αναφερθεί απαξιωτικά και προφανώς αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Νομίζω όμως ότι θα προσπαθήσει το Ρεπουμπλικανικό σύστημα να ισορροπήσει τα πράγματα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Θα δυσκολευτεί λίγο η χώρα μας, τώρα και στην υπόθεση του χρέους. Τώρα η Αμερική του Τράμπ, νομίζω ότι απέχει από αυτή την κουβέντα».

 

Για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

«Προφανώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, που νιώθουν πιο άνετα με μία διακυβέρνηση, που εμπεριέχει και τμήματα του παλιού ΠΑΣΟΚ, μέσα. Μην ξεχνάτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέθεσε τον πολιτικό του σχεδιασμό σε έναν άνθρωπο που υπήρξε το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου. Προφανώς λοιπόν όλοι αυτοί που δουλεύουν  στο πλευρό του κ. Τσίπρα τώρα και στα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, έχουν φίλους στο σύστημα του ΠΑΣΟΚ, εννοώ το κυβερνητικό το παλαιότερο. Αλλά δεν νομίζω, ότι η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσεταιριστεί το ΠΑΣΟΚ, ότι θα έχει κάποια αποτελέσματα».

Για εκλογές και προεκλογικές συνεργασίες

«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν προεκλογικές συνεργασίες, η δική μου εκτίμηση είναι, ότι ο κ. Τσίπρας, θα αποφύγει μέχρι τέλους τις εκλογές».

The post Στ.Θεοδωράκης: «Η εκλογή Τραμπ, δυσκολεύει την υπόθεση του χρέους» appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...