Στ. Κυμπουρόπουλος: Διεκδικώ ισάξια μια θέση στην Ευρωβουλή, δεν ζητώ λύπηση

Για την απόφαση του να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές μίλησε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

«Διεκδικώ θέση στην Ευρωβουλή με τις θέσεις μου και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, δεν θέλω να με λυπηθούν», δήλωσε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» με τους Τάκη Χατζή και Δημήτρη Καμπουράκη ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Ο 33χρονος ψυχίατρος, ο οποίος πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία και μετακινείται με αμαξίδιο, τόνισε ότι θέλει να πάρει την τιμή και το ήθος που απαιτούνται στο επάγγελμά του και να τα χρησιμοποιήσει στον στίβο της πολιτικής.

Ένα από τα κύρια μελήματά του, σημείωσε, θα είναι η αναμόρφωση του πλαισίου για την στήριξη ανθρώπων με αναπηρία στην χώρα μας.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος ανέφερε πως θα επιδιώξει την θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού για όσους ανάπηρους τον χρειάζονται, επισημαίνοντας πως αυτή η πρακτική ήδη υπάρχει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Είμαστε κι εμείς ευρωπαϊκή χώρα», είπε.

Παρέθεσε ως παράδειγμα την προσωπική του εμπειρία, λέγοντας πως στην καθημερινότητά του έχει ως πολύτιμο στήριγμα τον πατέρα του.

Ωστόσο, άλλοι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα δεν έχουν συγγενείς ή άτομα που να έχουν την δυνατότητα να τους βοηθούν τακτικά, υπογράμμισε.

Σημείωσε πως καταλυτικό ρόλο για την ανάκαμψη της χώρας θα διαδραματίσουν οι νέοι που μετανάστευσαν κατά την διάρκεια της κρίσης και αυτοί που έμειναν στην χώρα παρά τις δοκιμασίες.

.liberal.gr/



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...