Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τα μουσικά σχολεία της Πελοποννήσου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τα μουσικά σχολεία της Πελοποννήσου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν έξω από τα γραφεία της περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, μαθητές και γονείς των μουσικών σχολείων της Σπάρτης, της Καλαμάτας, της Κορίνθου και της Αργολίδας, που έφτασαν με λεωφορεία στην Τρίπολη.

Νωρίτερα στις 12.00 το μεσημέρι, τριακόσιοι και πλέον μαθητές και γονείς των μουσικών σχολείων της Πελοποννήσου, πλην του μουσικού σχολείου Τρίπολης που δεν συμμετέχει στην κινητοποίηση,
συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Βασιλείου και πραγματοποίησαν μουσική εκδήλωση.

Στη συνέχεια έκαναν πορεία στον πεζόδρομο της αρκαδικής πρωτεύουσας,
φτάνοντας ως τα γραφεία της περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου φωνάζοντας συνθήματα, με διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν παραταχθεί στην είσοδο του κτιρίου.

Μαθητές και γονείς ζητούν συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή Πέτρο Μισθό, για να εκθέσουν τα αιτήματά τους.
Ο κ. Μισθός αρχικά είπε ότι θα δεχθεί τετραμελή αντιπροσωπεία τους αλλά οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν η συνάντηση να γίνει παρουσία δημοσιογράφων, κάτι που τελικά τους είπαν ότι δε έχει συμβεί κι έτσι συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους.

Το βασικότερο αίτημα που εκφράζουν είναι, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο, δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά το σχολείο και δημόσια και δωρεάν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.

Αποχωρώντας από τα γραφεία της περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης προγραμμάτισαν να κάνουν πορεία ως το κεντρικό κτίριο διοίκησης της περιφέρειας Πελοποννήσου…

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...