Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας για το θέμα της μεταφοράς μαθητών

Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας για το θέμα της μεταφοράς μαθητών
Στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώνονται το πρωί της Τρίτης μαθητές, γονείς και καθηγητές από 18 δήμους της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, αντιδρώντας στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Οι συγκεντρωμένοι θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για τη μη επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών και τη μη τήρηση, όπως υποστηρίζουν, όσων είχε υποσχεθεί η ηγεσία του υπ. Οικονομικών προ δεκαπενθημέρου στους δημάρχους Ανατολικής Αττικής κατά τη διάρκεια ανάλογης συγκέντρωσης.

Για να διευκολυνθεί, μάλιστα, η συμμετοχή τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση, το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας στα σχολεία των συγκεκριμένων περιοχών (11π.μ.-2μ.μ., για τον πρωινό κύκλο και 2-5μ.μ., για τον απογευματινό).

Ήδη, την περασμένη Παρασκευή γονείς και καθηγητές σχολείων της Αττικής είχαν προβεί σε ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Στο κοινό ψήφισμα που εξέδωσαν οι 18 δήμαρχοι -και το οποίο διαβίβασαν στους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Παιδείας, στον Περιφερειάρχη Αττικής και τους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής- καταγγέλλεται η «αδικαιολόγητη ολιγωρία που υπάρχει από πλευράς Πολιτείας για τα θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Οι δήμαρχοι ζητούν την άμεση αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων προς την εκπαίδευση, που, όπως λένε, έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με πέρσι και καλούν την κυβέρνηση να αποδώσει τα οφειλόμενα στους μεταφορείς, προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών «χωρίς την ύπαρξη της οποίας» -όπως επισημαίνεται- «θα είναι ορατός ο κίνδυνος να κλείσουν στα σχολεία και να χαθεί η φετινή σχολική χρονιά».

Το ψήφισμα συνυπογράφουν οι δήμαρχοι Ασπροπύργου, Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Ελευσίνας, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Μεσογαίας, Μεγαρέων, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδος, Φυλής, Ωρωπού.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...