Συγκέντρωση υπογραφών για τις Γερμανικές αποζημιώσεις από Έλληνες Καθηγητές και Διδάκτορες

Συγκέντρωση υπογραφών για τις Γερμανικές αποζημιώσεις από Έλληνες Καθηγητές και Διδάκτορες
Το Φόρουμ  από Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίου και Διδάκτορες συνεχίζει τον αγώνα συγκέντρωσης υπογραφών για το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 195.000 υπογραφές. Το Φόρουμ αναφέρει:

“Μετά την υποβολή της έκθεσης της Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τα αρχεία που αναφέρονται στον Α’ και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το θέμα του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δημοσιότητα στα Ελληνικά και  ξένα μέσα ενημέρωσης.  Επιμένοντας  στην συνεχή  άρνηση της Γερμανίας  να πληρώσει  της υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα και αγνοώντας το κατοχικό δάνειο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών  κ. Σόιμπλε  επανέλαβε την θέση της Γερμανίας ότι δεν υπάρχει θέμα αποζημιώσεων.

Στις  11 Απριλίου 2013,  αντιδρώντας στην δήλωση του Γερμανού υπουργού οικονομικών, ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδος κ. Αβραμόπουλος δήλωσε  «Το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη, καθώς από τη φύση του το θέμα αυτό άπτεται του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων».

Θα το εκτιμήσουμε πάρα πολύ εάν επισκεφείτε την ιστοσελίδα http://www.greece.org/blogs/wwii/ και υπογράψετε το Αίτημα του Φόρουμ Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίου και Διδάκτορες, που έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 195 000 υπογραφές και ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να πληρώσει το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις που έχουν επιδικασθεί στην Ελλάδα από διεθνείς συμφωνίες.

Το αίτημα για την πληρωμή του  κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων  πρέπει να γίνει  μαζική απαίτηση του Ελληνικού λαού”.

ΕΘΝΙΚΑ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...