Συγκίνηση στο μνημόσυνο στα Κλεισορρεύματα για την «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών» (φωτο)

Σήμερα, 12 Νοεμβρίου, τιμάται η «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων του Πυροσβεστικού Σώματος» και τελέσθηκε μνημόσυνο στο μνημείο του Πυρονόμου Ιωάννη Κωστάκη που βρίσκεται στα Κλεισορρεύματα του Δήμου Αγρινίου.

Η 12η Νοεμβρίου, ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κωνσταντίνου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του, πριν από 77 χρόνια, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη, έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων του Πυροσβεστικού Σώματος».

Στο Μνημείο του Πυρονόμου Ιωάννη Κωστάκη, στο 13ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αγρινίου – Μεσολογγίου, στην Τοπική Κοινότητα Κλεισορευμάτων του Δήμου Αγρινίου, τελέστηκε όπως κάθε χρόνο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ηρωικών πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Η τελετή έγινε σε κλίμα συγκίνησης παρουσία συγγενών του αδικοχαμένου Πυρονόμου.

Ο Ιωάννης Κωστάκης γεννήθηκε το 1963, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1987 και ήταν έγγαμος.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του υπηρετούσε Π.Υ Αγρινίου και τραυματίστηκε θανάσιμα καθώς εκτράπηκε το πυροσβεστικό όχημα όταν μετέβαινε σε συμβάν παροχής βοηθείας στις 28 Ιουνίου 2003.

agriniopress.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...