Συγκινεί ο σκύλος του αστυνομικού που σκοτώθηκε στη βομβιστική επίθεση στη Σμύρνη (Εικόνες)

ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑ «ΓΥΡΙΣΕΙ»

Συγκίνηση προκαλεί ο σκύλος του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του στη βομβιστική επίθεση της Σμύρνης.

Ο αστυνομικός Φετχί Σεκίν, που επί δέκα χρόνια υπηρετούσε στην είσοδο του δικαστηρίου της Σμύρνης, φρόντιζε έναν σκύλο, που περιμένει ακόμα στο ίδιο σημείο το αφεντικό του να γυρίσει.

Ο 43χρονος αστυνομικός, που τα τουρκικά μέσα αποκαλούν «ήρωα», έχασε την ζωή του στις 5 Ιανουαρίου, όταν μαζί με συνάδελφό του συγκρούστηκε με δύο τρομοκράτες που ανατίναξαν αυτοκίνητο – βόμβα έξω από το δικαστήριο.

Οι βομβιστές αυτοκτονίας προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών ενώ κατά την συμπλοκή σκοτώθηκε ο Φετχί Σεκίν και ένας δικαστικός υπάλληλος και τραυματίστηκαν δέκα άτομα. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης Ερόλ Αϊγιλντίζ για την επίθεση ευθύνεται η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Κάμερες ασφαλείας της περιοχής δείχνουν κατά την διάρκεια της συμπλοκής ο σκύλος του Σεκίν, ο 43χρονος αστυνομικός, να τρέχει μαζί με τον αστυνομικό που προσπαθούσε να εμποδίσει τους δράστες. Φίλοι του αστυνομικού δήλωσαν ότι ο Σεκίν αγαπούσε τα ζώα όσο και τους ανθρώπους και ο Ζεϊτίν ήταν ένας αδέσποτος σκύλος που είχε υπό την προστασία του ο άτυχος αστυνομικός.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο δικαστήριο της Σμύρνης, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο τηλέφωνο με την χήρα του αστυνομικού, ο οποίος κατάγεται από την πόλη Έλαζιγ και της εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι ο αστυνομικός θυσιάστηκε για να μην γίνει μεγαλύτερη αιματοχυσία καθώς πιστεύεται ότι οι τρομοκράτες είχαν σκοπό να εισέλθουν στο δικαστήριο και να σκορπίσουν τον θάνατο.

Ο σκύλος του άτυχου αστυνομικού, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet», παραμένει ακόμα στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο άνθρωπος που τον φρόντιζε.

skylos-astynomikos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...