Συγκινητικό: Βραζιλιάνα βαφτίστηκε ορθόδοξη για να παντρευτεί στο Αγρίνιο

Η 28χρονη Γιαν Ροντρίγκεζ με καταγωγή από την Βραζιλία, αποφάσισε να βαφτιστεί χριστιανή ορθόδοξη, με νονά την Καλυβιώτισσα, Αφροδίτη Σ. Ζαπαντιώτη, ώστε να μπορέσει να παντρευτεί με τον καλό της, με το μυστήριο της βάφτισης να τελείται προχθές το Σάββατο, στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου, στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής, στο Αγρίνιο.

Η απόφαση της νεοφώτιστης πλέον Μαρίας-Ζωής ήταν συνειδητή και λόγω έρωτα με τον αγαπημένο της, τον συμπατριώτη μας Μιλτιάδη Καφρίτσας, με καταγωγή από τη Ποταμούλα, με τον οποίο θα έρθουν εις γάμου κοινωνία στις 10 Σεπτεμβρίου.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν, σε κάποιο από τα πολλά επαγγελματικά ταξίδια του Μιλτιάδη Καφρίτσα, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης της εταιρείας Poseidon Yacht Experts, η οποία αναλαμβάνει επισκευές ιδιωτικών σκαφών σε διάφορα λιμάνια ανά τον κόσμο.

Στη συνέχεια η Αφροδίτη Σ. Ζαπαντιώτη μας εξηγεί πως γνωρίστηκε με το ζευγάρι και πως αξιώθηκε να γίνει νονά της Μαρίας-Ζωής:

«Η γνωριμία με την νεοφώτιστη έγινε μέσω της κουνιάδας της, Σταυρούλας Καφρίτσας-Καμμένου, επί σειρά ετών φίλης μου, η οποία είναι πάντα στο πλάι μου, σε κάθε στιγμή της ζωής μου. Ήταν μεγάλη τιμή, η εμπιστοσύνη που μου έδειξε η Μαρία-Ζωή, ώστε να είμαι πλάι της, σε μια μεγάλη αλλαγή της ζωής της, συγκεκριμένα σε μια από τις αλλαγές της ζωής της!

Η Μαρία-Ζωή άλλαξε χώρα, ήπειρο, ήθη, έθιμα, δουλειά, για μια αγάπη και έναν έρωτα με τον Έλληνα σύντροφό της και μελλοντικό σύζυγό της».

Σε ολόκληρη την διάρκεια του ιερού μυστηρίου της βάφτισης το οποίο τέλεσε ο πάτερ Σιλουανός, υπήρχε έντονη συγκίνηση από όλους τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα από την νεοφώτιστη, ενώ όλα έγιναν με αγάπη, με σεβασμό και σε κλίμα κατάνυξης!

Το γεγονός ότι, ήταν επιλογή της Μαρίας-Ζωής να βαπτιστεί από καθολική σε χριστιανή ορθόδοξη ήταν πού έκανε πολύ πιο ενδιαφέρον το μυστήριο! Στο πλάι της, λίγο βέβαια αγχωμένος και στήριγμά της, ήταν ο αδερφός της Τάτσιο (Tacio Rodrigues) από την περιοχή Μανάους, της Βραζιλίας!

Η Αφροδίτη Σ. Ζαπαντιώτη ανέφερε ακόμη ότι, νωρίτερα είχαν προηγηθεί 6 μαθήματα κατήχησης από ιερωμένο για να μυηθεί η Μαρία-Ζωή στην πίστη της ορθόδοξης εκκλησίας και αυτό την βοήθησε περισσότερο στην επιλογή της να βαπτιστεί! Εύχεται το νέο πνευματικό μέλος της ορθόδοξης εκκλησίας μας να είναι φωτισμένη και ευλογημένη, διότι είναι άνθρωπος με πολλά χαρίσματα και πολύ αγάπη.

Ο Μιλτιάδης Καφρίτσας που είναι ο μέλλων σύζυγος της κοπέλας, δηλώνει πολύ χαρούμενος για την απόφαση που πήρε η 28χρονη, ενώ πρόσθεσε ότι ευχαριστεί την αγαπημένη του για αυτήν την επιλογή της.

Στα βαφτίσια η Αφροδίτη Σ. Ζαπαντιώτη είχε την ολόθερμη στήριξη και παρουσία από την οικογένειά της, ενώ παρέστησαν επίσης, ο σύντροφός της Μαρίας-Ζωής που είναι ο συμπατριώτης μας Μιλτιάδης Καφρίτσας, τα πεθερικά της νεοφώτιστης, η κουνιάδα της, ενώ το μυστήριο τελέστηκε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

kalyvia.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...