Συγκλονίζει η μητέρα της Λίνας Κοεμτζή: Αυτή η ομορφιά της την έφαγε

Συγκλονίζει η μητέρα της Λίνας Κοεμτζή: Αυτή η ομορφιά της την έφαγε

«Η Λίνα, υπάρχει παντού, στις καρδιές μας, στις ψυχές μας, δεν θα φύγει ποτέ… Θα είναι για πάντα ανάμεσα μας», ήταν τα πρώτα λόγια της μητέρας της άτυχης φοιτήτριας που έπεσε από τον 9ο όροφο της Φοιτητικής Εστίας του ΑΠΘ, Σταυρούλα μιλώντας στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ”.

Η Γαλήνη όπως ήταν το βαπτιστικό της, ήταν το πρώτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας. Η μητέρα της την περιέγραψε σαν ένα παιδί γεμάτο ζωή, που πάντα χαμογελούσε και είχε πολλά όνειρα για το μέλλον. Αρχικά είχε περάσει στην ιατρική σχολή και μετά από δύο χρόνια αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές της στη Βιολογία. Λίγο αργότερα άλλαξε γνώμη και πήγε στη Γυμναστική Ακαδημία λόγω της μεγάλης της αγάπης για τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα για το άθλημα του Τάε Κβο Ντο. Το μεγάλο της όνειρο ήταν να ανοίξει δική της σχολή. H αντίστροφη μέτρηση άρχισε όταν ερωτεύτηκε τον αστραφτερό χώρο του μόντελινγκ.

«Μονολογώ πολλές φορές μετά το συμβάν και λέω, αχ βρε Γαλήνη, αυτή η ομορφιά σου σ’ έφαγε…», είπε η μητέρα της χαρακτηριστικά. Η κόρη της δεν της είχε πει από την αρχή για τη γυμνή φωτογράφιση που είχε κάνει. «Αργότερα έμαθα πως η φωτογράφιση αυτή πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του «ερασιτέχνη» φωτογράφου, εδώ στα Γιαννιτσά. Από τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς του παιδιού μου…» τόνισε με έμφαση.

Οι συγκεκριμένες τολμηρές φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο προσωπικό του ιστολόγιο στο διαδίκτυο κι από ‘κει άρχισαν να κυκλοφορούν σε κινητά τηλέφωνα και να δημοσιοποιούνται σε περισσότερους ανθρώπους. Τα εκβιαστικά μηνύματα προς την κοπέλα δεν άργησαν να ακολουθήσουν.

«Καταστρεφόταν μέρα με τη μέρα. Δεν ήξερε πώς να αντιμετωπίσει αυτό που είχε συμβεί. Όταν ζήτησε τον λόγο από τον φωτογράφο, αυτός της έλεγε πως του έκλεψαν τα αρχεία! Το παιδί έπαψε να έρχεται στα Γιαννιτσά και εγώ ετοιμαζόμουν να φύγω για τη Γερμανία για να εργαστώ. Λίγο πριν συμβεί το μοιραίο, μου εκμυστηρεύτηκε τι είχε γίνει. Της είπα να κλείσει το κινητό της, να μην ασχολείται και πως εγώ και ο πατέρας της θα στεκόμασταν δίπλα της. Δεν ήξερα όμως την πραγματική πίεση που δεχόταν… Αποφάσισε να πάει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να μάθει από πού προέρχονταν τα εκβιαστικά μηνύματα που λάμβανε. Δεν πρόλαβε όμως…».

«Το παιδί μου είχε πέσει κι αυτή έψαχνε το κινητό της…»

Το μοιραίο βράδυ η τραγική μάνα ήταν μόλις πέντε μέρες στην Στουτγάρδη της Γερμανίας. Έμενε σε συγγενικά της πρόσωπα και την επόμενη μέρα θα ξεκινούσε στη δουλειά. Όταν την κάλεσαν από την ελληνική αστυνομία, της ζήτησαν να πάρει το πρώτο αεροπλάνο και να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Ποτέ δεν πίστεψα ότι η κόρη μου πήδηξε μόνη της. Η συγκάτοικος της μου είπε πως λίγες ώρες πριν συμβεί το μοιραίο της είχε στείλει γραπτό μήνυμα και τη ρώτησε τι φαγητό είχαν στην Εστία. Της παρήγγειλε μακαρόνια με κιμά και της είπε πως θα τη συναντούσε αργότερα. Η κόρη μου πήγε στην Εστία γύρω στις εννιά παρά, άνοιξε την πόρτα του δωματίου της και της είπε: «Πάω λίγο από τον ένατο κι έρχομαι σε πέντε λεπτά να φάμε…», μετέφερε στο “Φως στο Τούνελ” η μητέρα της άτυχης κοπέλας.

Στον ένατο έμεναν δύο φίλες της Γαλήνης που τις είχε στο παρελθόν φιλοξενήσει και στο πατρικό της στα Γιαννιτσά. «Όταν συνάντησα τη μια από τις δυο, το μόνο που τη ρώτησα ήταν, γιατί; Με κοίταξε και μου είπε: «Δεν την πρόλαβα…». Μου είπε πως το παιδί μου βγήκε στο μπαλκόνι να κάνει ένα τσιγάρο και μετά άκουσε ένα θόρυβο. Αν έτρεξε κάτω να δει τι έγινε, αν προηγήθηκε κάτι ή αν ήταν κάποιοι άλλοι στο μπαλκόνι, δεν το γνωρίζω… Δεν γίνεται να πέφτει η φίλη σου και μετά να παίρνεις το κινητό της και να το ψάχνεις… Εκείνη την ώρα, αυτό την ενδιέφερε μόνο, να δει το κινητό της;», τόνισε με έμφαση η Σταυρούλα Κοεμτζή.

«Την εκβίαζαν ωμά για το βίντεο…»

«Μετά το θάνατο της Γαλήνης έφτασε ένα περίεργο μήνυμα στο κινητό της, από μια φίλη της που εργάζονταν μαζί. Στο μήνυμα η φίλη έλεγε να ψάξουμε ένα άτομο στην Καλαμαριά γιατί όπως της είχε πει η Γαλήνη, αυτός είχε ένα ροζ βίντεο και την εκβίαζε. Εγώ βρήκα ποιος είναι αυτός. Η Γαλήνη συνδεόταν μαζί του στο παρελθόν για ένα μικρό διάστημα. Από τότε ξεκίνησαν ωμοί εκβιασμοί με μηνύματα που έστελναν στο κινητό τηλέφωνο του παιδιού μου. Κάποιοι πρόλαβαν κι έσβησαν πολλά από αυτά τα μηνύματα γιατί το τηλέφωνο έμεινε αρκετές μέρες στην Εστία μέχρι να το παραλάβουμε εμείς», ανέφερε η μητέρα.

Η ίδια πιστεύει πως η κόρη της ζήτησε κάποιες απαντήσεις και συνέβη ότι συνέβη. «Αυτό που θέλω είναι να δικαιωθεί η ψυχούλα της και να τιμωρηθούν οι ένοχοι», κατέληξε.

Ο πατέρας: Της έκλεισαν το στόμα για να μη μιλήσει…

«Κάποιος της έκλεισε το στόμα για να μη μιλήσει…». Μέσα σε μια φράση ο πατέρας της άτυχης κοπέλας περιέγραψε στο «Τούνελ» αυτό που η οικογένεια της πιστεύει ότι κρύβεται πίσω από τον άδικο θάνατο της. «Η εκδοχή της αυτοκτονίας είναι ένα παραμύθι. Δυο μέρες πριν είχε πάει στον προπονητή της για να πάρει το δεύτερο νταν. Όλα ήταν φυσιολογικά. Ποτέ δεν θα ΄κανε κάτι τέτοιο το παιδί μου. Όση πίεση και να δεχόταν, θα το πάλευε…», είπε στο «Τούνελ».

Μετά το τραγικό συμβάν η μητέρα της με τη βοήθεια του δικηγόρου της μελέτησε προσεκτικά την ηλεκτρονική αλληλογραφία της κόρης της. Ανάμεσα σε άλλα βρήκε ένα μήνυμα του συντρόφου της Γαλήνης που της έλεγε να μη δίνει το κινητό της σε μία από τις φίλες της στην Εστία, γιατί την υποδυόταν και μίλαγε ερήμην της με διάφορα άτομα. Εκείνο το βράδυ γύρω στις εννιά με εννιάμισι η Γαλήνη μίλησε με τον αδελφό της μέσω Viber. Καθώς υπήρχε πολύ φασαρία τριγύρω και δεν μπορούσαν να ακούσουν ο ένας τον άλλο, στη συνέχεια αντάλλαξαν γραπτά μηνύματα. Αυτό που φάνηκε παράξενο στον αδελφό της, ήταν πως για πρώτη φορά του έγραψε με λατινικούς χαρακτήρες και όχι στα ελληνικά όπως συνήθιζε.

Το αρχικό σοκ και ο πόνος συγκλόνισαν την μητέρα της Γαλήνης. Σε μια στιγμή απελπισίας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, απογοητευμένη από τη Δικαιοσύνη και από τον τρόπο που αντιμετώπιζε την υπόθεση του παιδιού της.

Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Αντώνης Ξυλουργίδης που βρέθηκε στο στούντιο, ανέφερε: «Η τραγικότητα αυτής της υπόθεσης μας φέρνει όλους προ των ευθυνών μας. Δεν πρόκειται για ένα ατομικό πρόβλημα, αλλά για ένα πρόβλημα συλλογικό. Δεν μιλάμε για ένα απλό cyber bullying, αλλά για ανελέητο, ασταμάτητο, συνεχή κανιβαλισμό μιας προσωπικότητας. Με τη μητέρα της Λίνας εντοπίσαμε επτά με εννέα διαφορετικά προφίλ εκβιαστών και μέχρι στιγμής, μόνο τρεις από αυτούς θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Δυστυχώς περιμένουμε ακόμα απαντήσεις από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι παραλείψεις των Αρχών σ’ αυτήν την υπόθεση είναι πολλές. Κανείς δεν ερεύνησε γιατί το σήμα του κινητού τηλεφώνου του θύματος εξέπεμπε μετά θάνατον από διαφορετικά σημεία της Θεσσαλονίκης. Ούτε βέβαια τι απέγινε το ημερολόγιο της κοπέλας, που ξέρουμε σίγουρα πως εκείνη την ημέρα το είχε μαζί της. Μιλάμε για κάτι οργανωμένο, για μια ομάδα επικίνδυνων ανθρώπων που εκβίαζαν κι άλλο άτομο φιλικό του θύματος, που τελικά διέφυγε στο εξωτερικό».

Ποινικές διώξεις

Στις 4 Δεκεμβρίου 2017, διατάχθηκε από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου της φοιτήτριας. Ήδη από την Εισαγγελία Γιαννιτσών έχει ασκηθεί δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων στον ερασιτέχνη φωτογράφο. Διώξεις για το ίδιο αδίκημα, ασκήθηκαν και σε άλλα δύο άτομα και οι υποθέσεις συσχετίστηκαν. Η οικογένεια μέσω του νομικού της εκπροσώπου, έχει ζητήσει αναπαράσταση και αυτοψία στο χώρο της Εστίας και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης μαρτύρων.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/355173-Sygklonizei-e-metera-tes-Linas-Koemtze-Ayte-e-omorphia-tes-ten-ephage ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...