Συγκλονίζει η μητέρα της 37χρονης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείο – “Μας την σκότωσαν”

Η μητέρα της “λυγίζει”

Η 37χρονη Δέσποινα ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί. Διένυε τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της όταν ένιωσε φρικτούς πόνους και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Της διέγνωσαν ουρολοίμωξη και της έδωσαν αγωγή. Τον Απρίλιο του 2021 άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο μαζί με το αγέννητο μωρό της. Η οικογένεια της κοπέλας ζητάει απαντήσεις και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας ιατρικές παραλείψεις.

Η μητέρα της λύγισε μιλώντας στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” τονίζοντας πως “κάθε μέρα νομίζω ότι θα τη δω, ότι θα έρθει. Τη φαντάζομαι πώς θα ήταν με το παιδάκι της και πώς θα ζούσαμε όλοι μαζί ευτυχισμένοι.”

“Αλλά όλα αυτά μας τα στέρησαν κάποιοι άνθρωποι, που για μένα, δεν ήξεραν τίποτα και την άφησαν να φύγει άδικα” υποστηρίζει μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής.

“Την άφησαν μόνη της σε ένα δωμάτιο, χωρίς να μπορεί να πει μια κουβέντα. Ούτε στη μάνα της, ούτε στους γονείς της, ούτε σε κανέναν. Να μπορούσα έστω να ακούσω την τελευταία λέξη, την τελευταία της επιθυμία”.

“Θέλουμε την τιμωρία εκείνων που έφταιξαν, να πληρώσουν για το έγκλημα που έκαναν γιατί κυριολεκτικά μας την σκότωσαν”, λέει και την παίρνουν τα δάκρυα.

Στην κάμερα της εκπομπής “Αλήθειες με τη Ζήνα” μίλησε και ο αδελφός της 37χρονης Δέσποινας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πόσο απροετοίμαστος μπορεί να είναι κάποιος όταν έρχεται αντιμέτωπος με τόσο αναπάντεχα γεγονότα στη ζωή.

“Το ξαφνικό είναι το πιο δύσκολο”, λέει για να συμπληρώσει πως εκείνο που μετανιώνει είναι ότι ποτέ δεν έλεγε στην αδελφή του το πόσο πολύ την αγαπά.

Μερικά πράγματα ίσως κάποιες φορές πρέπει να τα λέμε, όπως και το “σε αγαπώ”.

Η οικογένεια της κοπέλας καταγγέλλει ιατρικές παραλείψεις. Ο πατέρας της κοπέλας και ο σύζυγός της μιλώντας στην εκπομπή δεν κρύβουν το θυμό τους και ζητούν απονομή δικαιοσύνης.

Για τις 9 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη
Η δίκη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, διεκόπη για τις 9 Νοεμβρίου, οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Βασίλη Δεμίρη, έχει σχηματιστεί δικογραφία 1.500 σελίδων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης σε βάρος τεσσάρων προσώπων, δύο γιατρών και δύο νοσηλευτριών, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Η επιθυμία της οικογένειας είναι να απονεμηθεί Δικαιοσύνη και “κανείς να μην βιώσει ξανά ανάλογη εμπειρία”, τονίζει.

Από την πλευρά της, η κ. Μαρία Βρετοπούλου, δικηγόρος μιας εκ των νοσηλευτριών που κατηγορούνται, τόνισε πως “δεν μπορεί για ένα τόσο σοβαρό και επείγον περιστατικό, το οποίο προσήλθε στην κλινική με λάθος διάγνωση, να βαρύνεται το νοσηλευτικό προσωπικό που δεν είχε ούτε τις ειδικές γνώσεις αλλά ούτε και τις οδηγίες για να το διαχειριστεί”.

Ο σύζυγός της, Κώστας Μπακαλάκης εξήγησε ότι μετά τον υπέρηχο, μία γιατρός του είπε ότι είναι όλα καλά, ενώ σε σημείωση αναφερόταν ότι υπήρχε υγρό από τη μήτρα στην εντερική περιοχή.

“Τι πιο αποδεδειγμένο ότι είχε ρήξη μήτρας; Δεν το κατάλαβαν” είπε ο 42χρονος, σημειώνοντας ότι οι μέχρι τότε εξετάσεις της Δέσποινας και του εμβρύου ήταν καλές, ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και αν η γυναίκα του έμπαινε εσπευσμένα στο χειρουργείο, θα ήταν ζωντανή.

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...