Συγκλονιστικές αποκαλύψεις: Η αστυνομία είχε κατάσχει όπλο του δράστη της Φλόριντα, αλλά…

ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ 

Η αστυνομία της Αλάσκα είχε κατάσχει όπλο του δράστη της επίθεσης στο αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλσαν, όμως του το επέστρεψε τον προηγούμενο μήνα, αφού δεν κρίθηκε ψυχικά ασθενής, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.

Ο Εστέμπαν Σαντιάγο, 26χρονος βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, είχε ιστορικό αλλοπρόσαλης συμπεριφοράς και οι αρχές ερευνούν εάν τα ψυχολογικά προβλήματα του δράστη έπαιξαν ρόλο στο μακελειό της Παρασκευής.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο Ε. Σαντιάγο είπε στους αστυνομικούς ότι είχε σχεδιάσει την επίθεση και ότι αγόρασε εισιτήριο άνευ επιστροφής για τη Φλόριντα.

Το Σάββατο, ομοσπονδιακό δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του 26χρονου, ο οποίος κινδυνεύει να του επιβληθεί η εσχάτη των ποινών εάν καταδικαστεί, σύμφωνα με εισαγγελείς.

Ο Μάρλιν Ρίτζμαν, επικεφαλής του γραφείου του FBI στο Άνκορατζ της Αλάσκας, δήλωσε ότι ο Σαντιάγο είχε παρουσιαστεί στο γραφείο τον Νοέμβριο, συμπεριφερόμενος αλλόκοτα. Τότε τον παρέδωσαν στην αστυνομία, η οποία τον οδήγησε σε κλινική για να υποβληθεί σε ψυχολογικό έλεγχο.

Μέχρι να ολοκληρωθεί ο ψυχιατρικός έλεγχος του Ε. Σαντιάγο, οι αρχές είχαν κατάσχει το όπλο του, όμως του το επέστρεψαν τον προηγούμενο μήνα.

Δεν έχει γίνει ωστόσο ξεκάθαρο εάν ο Ε. Σαντιάγο χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο όπλο στην επίθεση της Παρασκευής.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...