Συμβουλές διαχείρισης για την κρίση πανικού

Συμβουλές διαχείρισης για την κρίση πανικού
Η γρήγορη αναπνοή, ο πόνος στο στήθος, ο κρύος ιδρώτας και το μούδιασμα στα χέρια είναι μερικά μόνο από τα τρομακτικά συμπτώματα μιας κρίσης πανικού.
Μπορείτε να διαχειριστείτε σωστά μια κρίση πανικού ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

1. Αναγνωρίστε την αιτία
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η κρίση πανικού είναι μια αντίδραση του οργανισμού μας, στην οποία η αδρεναλίνη κατακλύζει το σώμα, αυξάνοντας τους παλμούς της καρδιάς και την πίεση. Είναι μια κατά τα άλλα χρήσιμη αντίδραση που μας προειδοποιεί για έναν επερχόμενο κίνδυνο και προετοιμάζει το σώμα να αναλάβει δράση. Πολλές φορές η κρίση πανικού είναι σύμπτωμα αγχώδους διαταραχής, μιας ψυχικής νόσου που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ένταση, αβεβαιότητα και φόβο.

2. Εφαρμόστε αλλαγές συμπεριφοράς
Η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία (CBT) είναι ένα είδος συμβουλευτικής που προτείνεται για τη θεραπεία του χρόνιου άγχους και αποδεικνύεται αποτελεσματική σε μεγάλο ποσοστό. Βοηθά στην καταπολέμηση της κρίσης πανικού μέσω ενίσχυσης του ελέγχου των πρώιμων συμπτωμάτων, ενώ πολλές φορές βοηθά να εξαλειφθούν εντελώς οι κρίσεις.

3. Αναπνεύστε από το διάφραγμα
Σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχουν ενδείξεις που προειδοποιούν για την κρίση πανικού, όπως η ταχυπαλμία και η έλλειψη προσανατολισμού. Οι ειδικοί τονίζουν ότι η αναπνοή είναι το κλειδί σε αυτό το στάδιο. Η εισπνοή και η εκπνοή πρέπει να γίνονται αργά και βαθιά, από το διάφραγμα και όχι από το λαιμό.

4. Κάντε μια ευχάριστη σκέψη
Έχει μεγάλη σημασία να διατηρούμε την ψυχραιμία μας κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Η σκέψη ενός ανθρώπου που αγαπάμε ή μιας ευχάριστης στιγμής μας γεμίζει θετική ενέργεια και δύναμη.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...