Συμμαχία με την Κίνα ετοιμάζει η Γερμανία

Ξεκίνησαν μυστικές συνομιλίες – Η μεγάλη Γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει ‘’Άγκυρα σταθερότητας η Γερμανία για την Κίνα’’, ενώ οι  Κινέζοι μετακίνησαν ξαφνικά πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, για να μπορούν, αν χρειαστεί, να πλήξουν την Αμερική!

, στην εναγώνια προσπάθεια της Άνγκελα Μέρκελ να σπάσει την απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει μετά τη διαφαινόμενη ιστορική συμμαχία ανάμεσα σε Αμερική, Αγγλία και Ρωσία που προωθεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει η ταύτιση της Γερμανίας με τα συμφέροντα της Κίνας και τις αντιδράσεις που θα πυροδοτήσει, η Άνγκελα Μέρκελ τη θεωρεί ως μοναδικό διέξοδο που θα της εξασφαλίσει οικονομική ηγεμονία σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Το Βερολίνο πιστεύει ότι αν γίνει όχημα για τα κινεζικά οικονομικά συμφέροντα στην Ευρώπη, θα καλύψει τις απώλειες που θα προκαλέσει η συμμαχία του νέου πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και την Τερέζα Μέι. Βέβαια οι Αμερικανοί θεωρούν ότι η συμμαχία Βερολίνου – Πεκίνου μπορεί να επεκταθεί και σε στρατιωτική συμμαχία αντίστοιχη με αυτή που είχαν κάνει οι Γερμανοί στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο με την Ιαπωνία, προεξοφλώντας μάλιστα ότι θα έχει τα ίδια τραγικά αποτελέσματα.

Το Πεκίνο δεν τρέφει αυταπάτες! Γνωρίζει πολύ καλά ότι στα στρατηγικά σχέδια του νέου πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ, είναι να χτυπηθεί η Κίνα, πριν γίνει παγκόσμια οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη και κυριαρχήσει σε ολόκληρο τον κόσμο, σε βάρος των ΗΠΑ.

Ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα ο περιορισμός του κινεζικού επεκτατισμού, που σαρώνει τις αγορές στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία. Γι’ αυτό επιχειρεί να εγκλωβίσει τη Μόσχα και το Λονδίνο σε μια νέα συμμαχία, που θα έχει στόχο την οικονομική απομόνωση της Κίνας.

Οι Κινέζοι που γνωρίζουν πολύ καλά τα σχέδια του νέου πλανητάρχη, προετοιμάζονται ακόμη και για σύρραξη. Γιατί αν προχωρήσουν τα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ, για αποκλεισμό των κινέζικων προϊόντων από τις αγορές της Αμερικής και της Ευρώπης, τότε η οικονομία τους θα καταστραφεί με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Ο πόλεμος με τις ΗΠΑ από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της χώρας ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι απλώς μόνο ένα σύνθημα, αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα, προειδοποιεί ένας κινέζος υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος! Μάλιστα με δεδομένο ότι ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ τάχθηκε υπέρ ενός αμερικανικού ναυτικού αποκλεισμού των τεχνιτών νησιών, που κατασκεύασε η Κίνα στη Νότια Σινική θάλασσα, το ενδεχόμενο μιας σύρραξης ακόμα και με τη χρησιμοποίηση του πυρηνικού οπλοστασίου, που διαθέτουν οι δύο υπερδυνάμεις, είναι πολύ πιθανό. Η Κίνα προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα και στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η μετακίνηση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, οι οποίοι φέρουν πυρηνικές κεφαλές στη βορειοανατολική μεθόριο της χώρας, απ’ όπου μπορούν να πλήξουν ακόμη και αμερικανικά εδάφη μέσα σε διάστημα μισής ώρας.

Οι δύο υπερδυνάμεις ετοιμάζονται για έναν πόλεμο που μπορεί να προέλθει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Δεν πρόκειται για μια σύρραξη ανάμεσα σε δύο υπερδυνάμεις, αλλά για ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο επισημαίνουν αυτοί που έχουν γνώση του οπλοστασίου που διαθέτουν οι ΗΠΑ και η Κίνα. Ο Ντόναλντ Τραμπ ακολουθεί επιθετική πολιτική απέναντι στο Πεκίνο γιατί γνωρίζει ότι στην παρούσα φάση η Αμερική έχει υπεροπλία σε οπλικά συστήματα νέας γενιάς και σε πυρηνικά όπλα. Μια υπεροπλία η οποία μπορεί να χαθεί μέσα στα επόμενα χρόνια, αφού οι Κινέζοι αναπτύσσουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα μια υπερσύγχρονη στρατιωτική βιομηχανία, ενισχύοντας ταυτόχρονα το πυρηνικό τους οπλοστάσιο.

Το Πεκίνο αναμένεται να θεωρήσει εχθρική ενέργεια οποιαδήποτε απόπειρα του Ντόναλντ Τραμπ που θα αποβλέπει να περιορίσει τις εξαγωγές κινεζικών προϊόντων στη μεγάλη αγορά της Αμερικής. Πολύ περισσότερο θεωρούν ως εχθρική ενέργεια την απόπειρα του Αμερικανού Προέδρου να επιβάλει αυτή την απόφαση και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη Ρωσία.

Το Πεκίνο έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια προνομιακές σχέσεις με το Βερολίνο, το οποίο διευκόλυνε την εισβολή των κινεζικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εξέλιξη αυτή είχε τεράστια οφέλη με τις Γερμανικές και Κινεζικές επιχειρήσεις, αλλά κατέστρεψε στην κυριολεξία τις οικονομίες των άλλων χωρών. Αυτή την κινεζική επέλαση έχει αποφασίσει να τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα ο Ντόναλντ Τραμπ. Γι’ αυτό σε πρώτη φάση θα επιχειρήσει να διαλύσει τη Γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση που έγινε ο Δούρειος Ίππος για την επεκτατική οικονομική  πολιτική των Κινέζων. Τα πράγματα αρχίζουν να αγριεύουν και με δεδομένο ότι ο νέος αμερικανός Πρόεδρος είναι ηγέτης των πράξεων και όχι της θεωρίας, όλοι ετοιμάζονται για τα χειρότερα. Ο πόλεμος ανάμεσα σε Αμερική και Κίνα έχει αρχίσει από την μέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πλανητάρχης. Αυτό το οποίο δεν μπορεί κανείς να προβλέψει είναι, πότε και πως θα τελειώσει.

 

Πεκίνο: «Ο πόλεμος με τις ΗΠΑ υπό τον Τραμπ γίνεται πλέον απτή πραγματικότητα»

Ο πολεμος με τις ΗΠΑ, από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της χώρας ο Ντόναλντ Τραμπ, «δεν είναι απλώς και μόνον ένα σύνθημα, αλλά γίνεται απτή πραγματικότητα», προειδοποιεί ένας Κινέζος υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος.

Τα σχόλια-απάντηση στην επιθετική ρητορική της νέας αμερικανικής κυβέρνησης έναντι της Κίνας – αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, και μεταφέρουν την κρατούσα άποψη στην Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή, η οποία έχει την εποπτεία των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων. Σύμφωνα με την South China Morning Post o αξιωματούχος αυτός έγραψε: «ένας πόλεμος εντός της θητείας του προέδρου [Τραμπ] ή ένας πόλεμος που ξεσπάει απόψε δεν είναι απλά σλόγκαν, αλλά γίνονται απτή πραγματικότητα».

Παράλληλα ζήτησε να αναπτυχθούν στρατεύματα στη Νότια Σινική Θάλασσα και την Ανατολική Σινική Θάλασσα, καθώς και ένα πυραυλικό αμυντικό σύστημα, που να φυλάει την κορεατική χερσόνησο, άλλο ένα «θερμό» σημείο στην ευρύτερη περιοχή. Ενώ κάλεσε τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Ο Τραμπ και μέλη της κυβέρνησής του κρατούν σκληρή γραμμή έναντι της Κϊνας. Μάλιστα ο νέος πρόεδροςτων ΗΠΑ αποκάλεσε τη χώρα «χειραγωγό συναλλαγματικών ισοτιμιών» και την κατηγορεί για ύπουλες εμπορικές και οικονομικές πρακτικές. Αλλά το πιο σημαντικό -διότι άπτεται θεμάτων ασφάλειας- ο Τραμπ αγνόησε την πολιτική της «Μιας Κίνας», που τηρούσαν επί δεκαετίες οι αμερικανικές κυβερνήσεις, ανοίγοντας δημοσίως δίαυλο επικοινωνίας με την πρόεδρο της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-γουέν και εξοργίζοντας το Πεκίνο, που θεωρεί την Ταϊβάν αποσχισθείσα επαρχία του. Ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον τάχθηκε επίσης υπέρ ενός αμερικανικού ναυτικού αποκλεισμού των τεχνητών νησιών που κατασκεύασε η Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα, μια κίνηση που το Πεκίνο θα μπορούσε να ερμηνεύσει ως πολεμική ενέργεια. Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι Κίνα ενδεχομένως ετοιμάζεται για κάποια σύρραξη, καθώς ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στρατός μετακίνησε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εγγύτερα στη βορειοανατολική μεθόριο, στην επαρχία Χέιλονγκζιάνγκ, απ’ όπου θα μπορούσαν να πλήξουν αμερικανικά εδάφη μέσα σε μισή ώρα.

Στους κινεζικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν μάλιστα φωτογραφίες, που φέρονται να απεικονίζουν το προηγμένο διηπειρωτικό βαλλιστικό πυραυλικό σύστημα Dongfeng-41 κοντά στα ρωσικά σύνορα. Η εφημερίδα The Global Times, φερέφωνο της κινεζικής ηγεσίας, υποστήριξε μάλιστα ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός ενδέχεται να διέρρευσε τις φωτογραφίες στα social media ως προειδοποίηση προς τον Ντόναλντ Τραμπ. Πάντως, ο πρόεδρος της Κϊνας, Σι Ζινπίνγκ απηύθυνε πρόσφατα έκκληση για περιορισμό των πυρηνικών οπλοστασίων.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...