Συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας – Παραμένουν στο Δημόσιο οι 10.000 ιερείς

Συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας – Παραμένουν στο Δημόσιο οι 10.000 ιερείς

Συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας | Παραμένουν στο Δημόσιο οι 10.000 ιερείς

Δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο υλοποίησης της Συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας που αφορά μεταξύ άλλων στο μισθολογικό καθεστώς των κληρικών, μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με την επιτροπή διαλόγου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος .

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας το σχέδιο προβλέπει την κατάρτιση νομοσχεδίου, το οποίο θα αποτελείται από τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος θα κυρώνεται αυτούσιο το κείμενο της Συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας όπως τελικά θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου. Τα υπόλοιπα δύο μέρη θα περιέχουν εφαρμοστικές διατάξεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας ως προς τα δύο βασικά σκέλη της, τη μισθοδοσία των κληρικών και λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος και την ίδρυση και λειτουργία Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας.

Ειδικά ως προς τη μισθοδοσία του κλήρου, η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας προβλέπει:

Παραμένει αμετάβλητο και δεν θίγεται το υπηρεσιακό καθεστώς και η μονιμότητα, όπως ισχύει σήμερα, των κληρικών ως θρησκευτικών λειτουργών και υπαλλήλων ν.π.δ.δ.

Παραμένει αμετάβλητο και δεν θίγεται το ύψος των αποδοχών των κληρικών, το οποίο εξακολουθεί να καθορίζεται από το ενιαίο μισθολόγιο όπως εκάστοτε ισχύει και ακολουθεί τις αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Παραμένει αμετάβλητος και δεν θίγεται ο τρόπος και ο χρόνος καταβολής των αποδοχών των κληρικών, η οποία θα εξακολουθήσει να ενεργείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής.

Επί της ουσίας είχαμε άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης καθώς παραμένουν στο δημόσιο οι 10.000 ιερείς

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/354163-Symphonia-Politeias-Ekklesias-Paramenoyn-sto-Demosio-oi-10-000-iereis ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...