Συνάντησε τον υπουργό Ναυτιλίας ο Μεσολογγίτης ναυτικός που είχε κρατηθεί όμηρος στο Τόγκο (βίντεο)

Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, Ιωάννη Πλακιωτάκη, είχε σήμερα ο ναυτικός που απελευθερώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2019 μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του, Δημήτρης Γκιάτης. Στο πλευρό του βρίσκονταν, η οικογένεια του 20χρονου.

«Συναντήθηκα σήμερα με τον υπουργό, μου έδωσε τις ευχές του και μιλήσαμε για την περιπέτειά μου» είπε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε δύσκολη την περιπέτεια που έζησε για 40 συνεχόμενες ημέρες μακριά από τους δικούς του ανθρώπους.

«Ήταν μια δύσκολη περιπέτεια για εμένα. Αυτό που έκανα ήταν να επιβιώσω και δόξα το θεό είμαι καλά. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες και εύχομαι να μην το ζήσει ποτέ κανείς αυτό. Το φαγητό δεν ήταν καλό και τρώγαμε ίσα για να επιβιώσουμε. Κοιμόμασταν πάνω στις ρίζες των δέντρων γιατί κάτω ήταν βάλτος».

Μήνυμα προς τις άλλες οικογένειες των απαχθέντων έστειλε ο 20χρονος ναυτικός, τονίζοντας πως αν επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί του, να το κάνουν.

«Για τις οικογένειες των απαχθέντων το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι να προσεύχονται για τα παιδιά τους, γιατί εμένα με έσωσε η πίστη μου στον θεό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η δικηγόρος του Δημήτρη Γκιάτη, Κατερίνα Κούστα, δήλωσε με την σειρά της:

«Σήμερα ο υπουργός τον ρώτησε με πολύ μεγάλη διακριτικότητα τι πέρασε ο Δημήτρης. Ο Δημήτρης του διηγήθηκε τις περιπέτειές του και του ευχήθηκε η ζωή του από εδώ και πέρα να είναι όμορφη και όλα να πάνε καλά. Ο Δημήτρης έζησε τραγικές και πρωτόγνωρες συνθήκες, η ζωή του έχει αλλάξει πάρα πολύ από εκείνη την ημέρα. Αυτά που έζησε, δεν ήταν ούτε σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ. Εύχομαι τα παιδιά που έχουν απαχθεί να γυρίσουν σώα στις οικογένειες τους και καμία οικογένεια να μην υποφέρει τόσο, όσο η οικογένεια του Δημήτρη».

reader.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...