Συνάντηση-εξπρές Τσίπρα – Τραμπ στο Βερολίνο

Γύρο διεθνών επαφών προκειμένου να εξευρεθεί λύση για το χρέος ξεκινά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου να βρει ισχυρούς υποστηρικτές, ικανούς να πείσουν τους Ευρωπαίους να δεχθούν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας φέρεται έτοιμος να «χρησιμοποιήσει» όλες τις πιθανές πηγές στήριξης, κάτι το οποίο μπορεί να πράξει στο περιθώριο τόσο του ταξιδιού του στην Κίνα όσο και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ταξιδεύει στο Πεκίνο στις 14-16 Μαΐου, δηλαδή σε ημερομηνίες στις οποίες θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Κίνας και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο κ. Τσίπρας και η κυρία Λαγκάρντ θα συμμετάσχουν στο φόρουμ Belt and Road, στο οποίο θα παραβρεθούν αρχηγοί κρατών από 28 χώρες του κόσμου και οι γενικοί διευθυντές 61 διεθνών οργανισμών. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιο επίσημο ραντεβού μεταξύ του κ. Τσίπρα και της κυρίας Λαγκάρντ, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ακόμη και σε… τυχαία συνάντησή τους, το θέμα του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί.

Ακόμα, η δεύτερη προσπάθεια του κ. Τσίπρα φέρεται ότι θα αφορά τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς στις 25 Μαΐου πραγματοποιείται στο Βερολίνο η Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/282559-Synantese-expres-anamesa-se-Tramp-kai-Tsipra-sto-Berolino ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...