Συνάντηση εργασίας για τους ελέγχους πάταξης του παράνομου εμπορίου στη Δυτική Ελλάδα

Συνάντηση εργασίας για τους ελέγχους πάταξης του παράνομου εμπορίου στη Δυτική Ελλάδα

«Η πάταξη του παράνομου εμπορίου είναι απαραίτητη συνθήκη ώστε να προστατεύεται ο υγιής ανταγωνισμός στην αγορά και παράλληλα να διαφυλάσσεται ο πολίτης». Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια συνάντησης εργασίας σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια με θέμα τον συντονισμό δράσεων όλων των εμπλεκομένων πλευρών για την καταπολέμηση του παραεμπορίου, μετά και την ολοκλήρωση του νέου νομοθετικού πλαισίου που διέπει τους ελέγχους.

Στη συνάντηση μετείχε και ο κ. Δ. Μπουλούκος, επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού που έχει συγκροτήσει για την πάταξη του παράνομου εμπορίου το Υπουργείο Ανάπτυξης. Η συνάντηση δε ήταν η πρώτη που συνεκλήθη σ’ όλη την χώρα μετά την οριστική διαμόρφωση και ισχύ του νέου νομοθετικού πλαισίου, ενώ αντίστοιχες συναντήσεις θα γίνουν σύντομα και στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε εκτενώς στην έως σήμερα προετοιμασία και δράση της Περιφέρειας μέσω της συγκρότησης των ΚΕΛΑΥΕ, των κλιμακίων ελέγχου των λαϊκών αγορών και του υπαιθρίου εμπορίου ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος επεσήμανε την ανάγκη της καθημερινής επικοινωνίας και του απόλυτου συντονισμού όλων των συναρμόδιων ελεγκτικών αρχών ώστε ν’ αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και σε βάθος χρόνου το πρόβλημα του παράνομου εμπορίου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε μέσα στον Ιανουάριο τα στελέχη της Περιφέρειας που συγκροτούν τα κλιμάκια ελέγχου των λαϊκών αγορών και του υπαίθριου εμπορίου να μετάσχουν σε συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου ώστε να ανταλλαγούν απόψεις τόσο γύρω από καλές πρακτικές όσο και εν γένει για τις δυνατότητες που δίνει πλέον ο νόμος στο «μέτωπο» των ελέγχων.

Σημαντική ήταν και η αναφορά που έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αγγελόπουλο για την συγκρότηση, σε επίπεδο Περιφέρειας, Συντονιστικού Οργάνου Ελέγχων ώστε να επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα.

Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και της Δημοτικής Αστυνομίας, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδας, του ΣΔΟΕ, των Συλλόγων βιομηχανικών προϊόντων, εμπόρων οπωροκηπευτικών, εμποροπαραγωγών και παραγωγών λαϊκών αγορών καθώς επίσης και στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας.    

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...