Συνάντηση Εργασίας Δήμου Ναυπακτίας και Πανεπιστημίου Πατρών

 Την Τρίτη 3 Ιουλίου στις 19.00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ξενία Ναυπάκτου αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου Πατρών με τη Δημοτική αρχή Ναυπακτίας.

Από το Πανεπιστήμιο συμμετείχαν ο Πρύτανης κ. Γιώργος Παναγιωτάκης,  οι Αντιπρυτάνεις κ.κ. Χριστόφορος Κροντηράς, Άννα Ρούσσου, Δημήτρης Καλπαξής,  ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας κ. Κίμων Χρηστάνης, ο αντιπρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών μηχανικών κ. Στέφανος  Δρίτσος,  και η αντιπρόεδρος του Τμήματος των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών κ. Αικατερίνη  Λιάπη

Από την πλευρά του Δήμου συμμετείχαν ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι.

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην σημασία που δίνει ο Δήμος στην ανάπτυξη μιας πολύπλευρης συνεργασίας με την Πανεπιστημιακή κοινότητα  προκειμένου η τοπική κοινωνία να αξιοποιεί την επιστημονική γνώση και εμπειρία στο σχεδιασμό και υλοποίηση πολιτικών που θα συμβάλλουν στη λύση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Μέσα από τέτοιες συνεργασίες θα δοθεί και η δυνατότητα στο Πανεπιστήμιο να ανοιχθεί στην κοινωνία προσφέροντας τις υπηρεσίες του όπου είναι δυνατόν. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα του Δήμου στα οποία υπάρχει η αντικειμενική δυνατότητα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο όπως: το Οικιστικό, ο Γενικός Πολεοδομικός σχεδιασμός,  το Περιβάλλον, η αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τα θέματα των τεχνικών και κοινωνικών υποδομών.

Ο Πρύτανης κ. Παναγιωτάκης υπογράμμισε ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ελλάδας με διεθνή ακτινοβολία και ιδιαίτερες επιδώσεις που προκύπτουν από διεθνή αξιολόγηση. Είπε επίσης ότι το Πανεπιστήμιο διαθέτει πολύ αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό και φοιτητές σε ευρύτατο επιστημονικό φάσμα που μπορούν να αναδείξουν καινοτόμες λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και το Δήμο Ναυπακτίας. Έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη να υπάρξει άμεση συνεργασία για τη δημιουργία Βάσης δεδομένων για τη δημιουργία κέντρου προσέλκυσης δοτών μυελού των οστών, που θα βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους μας σε θέματα υγείας. Τόνισε ακόμα την ανάγκη συγκρότησης ομάδων εργασίας από την πλευρά του Πανεπιστημίου και του Δήμου Ναυπακτίας, που θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των τρόπων και των μέσων συνεργασίας για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο Ναυπακτίας καθώς και την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και του Πανεπιστημίου σε κοινωνικά θέματα με αφετηρία τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι αντιπρυτάνεις ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι των τμημάτων του Πανεπιστημίου που συμμετείχαν στη συνάντηση παρουσιάζοντας ο καθένας τους τομείς όπου δίνονται οι δυνατότητες ουσιαστικής συνεργασίας τονίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει αυτή η διασύνδεση της τοπικής κοινωνίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκε να εκπονηθεί ένα σχέδιο συμφώνου συνεργασίας  μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και του Δήμου Ναυπακτίας, έτσι ώστε από τον Σεπτέμβριο να αρχίσει η υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο του συμφώνου.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...