Συνάντηση Καραγκούνη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

 Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής της Ν.Δ κ. Κώστας Καραγκούνης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά.

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Καραγκούνης έθεσε προς τον Υπουργό ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για τους αγρότες καθώς και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο οι κτηνοτρόφοι όσο συνολικά και ο αγροτικός κόσμος.

Ειδικότερα υπήρξε εκτενής συζήτηση για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την Π.Ο.Π. ΄΄Ελιά Καλαμάτας΄΄. Ο κ. Γεωργαντάς ενημέρωσε τον κ. Καραγκούνη ότι συνεχίζονται οι επαφές με τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων καθώς και με την επιστημονική κοινότητα ώστε πολύ σύντομα να βρεθεί και να παρουσιαστεί  η βέλτιστη και η πιο σύννομη λύση σχετικά με το ζήτημα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Στην συνέχεια ο  κ. Καραγκούνης ζήτησε από τον Υπουργό να αναληφθούν πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και από τα συναρμόδια υπουργεία για τον απεγκλωβισμό των παραγωγών από παλαιές οφειλές προς τις τράπεζες όπου έχουν υπάρξει και δεσμεύσεις λογαριασμών. Συγκεκριμένα ζήτησε να δίνεται η ευκαιρία σε αγρότες και κτηνοτρόφους να ρυθμίσουν τις παλαιές δανειακές του υποχρεώσεις που τώρα αδυνατούν να πράξουν. Ο Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον αυτή την πρόταση και πιθανότατα να αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες στο προσεχές διάστημα.

Τέλος ο κ. Καραγκούνης συνεχάρη τον Υπουργό για τη στήριξη κτηνοτρόφων και γεωργών από τα διαθέσιμα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων πόρων ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.  



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...