Συνάντηση Κορκίδη με τον Αποστόλου

Το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του αγροτικού χώρου και του εμπορίου και πιο συγκεκριμένα, η δυνατότητα να αναπτυχθεί περαιτέρω η αλυσίδα αξίας, πολλαπλασιαστικό κρίκο της οποίας αποτελούν οι εμπορικές επιχειρήσεις.

Με άλλα λόγια να πραγματοποιηθεί αυτό που συχνά λέγεται, «από το χωράφι στο ράφι», ήταν το επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδη και Γενικού Γραμματέα κ. Γ. Καρανίκα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Συμφωνήθηκε να αναπτυχθεί η συνεργασία για θέματα που αφορούν:

-Βραχείες Αλυσίδες διατροφής

-Νέες αγορές τροφίμων

-Αγορές με ΠΟΠ ελληνικά προϊόντα

– Διεπαγγελματικές οργανώσεις

– Κρίκοι διατροφής

– Πολυλειτουργικά αγροκτήματα και

– Πιστοποίηση – διαδρομές ποιότητας – «κέρασμα» προϊόντα Αιγαίου

Ο υπουργός ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την προστασία των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης και ειδικότερα της  φέτας, στις διεθνείς αγορές στο πλαίσιο και των συμφωνιών που υπογράφει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τρίτες χώρες.

Από την πλευρά της ΕΣΕΕ, ο Β. Κορκίδης ενημέρωσε τον υπουργό για τη συνεργασία ΕΣΕΕ – ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ που έχει ως στόχο την αύξηση του αριθμού των χωρών προορισμού των ελληνικών εξαγωγών. Η συνεργασία ευελπιστεί να έχει ως αποτέλεσμα την επέκταση των αγροτικών εξαγωγών της χώρας τόσο στους 45 κυριότερους εξαγωγικούς προορισμούς όσο και σε άλλες χώρες της ΕΕ, των Βαλκανίων και την ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου.

Μια συμφωνία που θα συμβάλλει στη βελτίωση του δείκτη εξαγωγών του γεωργικού τομέα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, ο κ. Κορκίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στην πρωτοβουλία – λειτουργία των ΑΚΕ και επεσήμανε τις δυνατότητες να ενταχθούν σε αυτά οι «νέες αγορές τροφίμων».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...