Συνάντηση με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Δήμο Δωρίδος

Συνάντηση με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Δήμο Δωρίδος

Σύμπραξη δυνάμεων για ένα ασφαλές καλοκαίρι στη Δωρίδα

Κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος με επικεφαλής τον Αρχιπύραρχο κ. Νικόλαο Μπάλση, Περιφερειακό Πυροσβεστικό Διοικητή (ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας), επισκέφτηκε το Δήμο Δωρίδος τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, συνοδευόμενο από τον Πύραρχο κ. Αντώνη Μίχα, Διοικητή Πυροσβεστικών  Υπηρεσιών Ν. Φωκίδας, τον Επιπυραγό κ. Γεώργιο Κρεμμύδα και τον Πυραγό κ. Αθανάσιο Καραδημήτρη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Δωρίδος, κ. Γεώργιος Καπεντζώνης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Κων. Παλασκώνης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έναρξης της αντιπυρικής περιόδου (από την 1η Μαΐου) με στόχο την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, την ανταλλαγή απόψεων αλλά και τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων με στόχο την πρόληψη για την αποφυγή πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της αντιπυρικής προστασίας, για την οποία έγινε ενημέρωση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου για την ενίσχυσή της (πχ διάθεση πυροσβεστικού οχήματος με μόνιμη παραμονή στα Τριζόνια, υδροφόρων οχημάτων, δεξαμενών κλπ.). Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον εθελοντισμό, τη σημασία των Εποχικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων, την επιτακτική ανάγκη λειτουργίας Εποχικού Κλιμακίου στην Ερατεινή για την κάλυψη των αναγκών και του παραλιακού μετώπου του Δήμου ενώ κατατέθηκαν προτάσεις για εκπαιδευτικές δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών, και κυρίως των μαθητικών κοινοτήτων.

Οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δήλωσαν την αμέριστη στήριξή τους σε κάθε πρωτοβουλία του Δήμου και ευχαρίστησαν για την άψογη, από κάθε άποψη, συνεργασία που έχει αναπτυχθεί. Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης από την πλευρά του ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κ. Μίχα, για τη βοήθεια και την υποστήριξη που παρέχει στο Δήμο Δωρίδος, δηλώνοντας: «Η σύμπραξη, η καλή προετοιμασία, η σωστή κατανομή των ρόλων και η ανάληψη πρωτοβουλιών, με την απαραίτητη βοήθεια και των πολιτών, θα μας οδηγήσει στο να περάσουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι προστατεύοντας τον τόπο μας από πιθανούς κινδύνους».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...