Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προγραμματίζουν οι Περιφερειάρχες

Η διεκδίκηση με όλα τα πρόσφορα μέσα της επίλυσης των εκκρεμοτήτων σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο, που αποτελούν τροχοπέδη στην ολοκλήρωση του νέου θεσμού των αιρετών Περιφερειών, ήταν η ομόφωνη απόφαση των παρόντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Στη συνεδρίαση στην οποία μετείχε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ., αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο κύκλος των συναντήσεων των Περιφερειαρχών με τις νέες ηγεσίες των Υπουργείων, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες και έχουν άμεση σχέση με τον αναπτυξιακό και θεσμικό τους ρόλο.

«Έχουμε πλήρη αίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης που βιώνουν οι πολίτες και η χώρα», δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ. Γιάννης Σγουρός. Και πρόσθεσε: «Ως νέος θεσμός οι Περιφέρειες έχουν κύρια αποστολή την περιφερειακή ανάπτυξη, δηλαδή το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που θα φέρουν θέσεις εργασίας. Δυστυχώς όμως πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, κυρίως όσοι ασκούν κεντρική εξουσία δηλαδή τα μέλη της κυβέρνησης. Εάν δεν αναλάβουν να προχωρήσουν τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουμε ζητήσει θα μας βρουν όλους και τους 13 Περιφερειάρχες απέναντι. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για άλλο χάσιμο χρόνου».

Η Ένωση Περιφερειών θα ζητήσει άμεσα συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...