Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών για τα έργα της Ολυμπίας και της Ιόνιας Οδού ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας

Συνάντηση με τον νέο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων Κώστα Χατζηδάκη, σχετικά με τις προοπτικές επανεκκίνησης των έργων στην Ολυμπία και στην Ιόνια Οδό ζητά μ’ επιστολή του που έστειλε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η νέα κυβέρνηση, όσον αφορά τη Δυτική Ελλάδα θα κριθεί, σε μεγάλο βαθμό, από την ικανότητά της να επανεκκινήσει αυτά τα δύο μεγάλα έργα που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Κατσιφάρα αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Κατ’ αρχήν σας απευθύνω τα συγχαρητήριά μου για την ανάληψη των καθηκόντων σας και εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει. Μεταξύ των αντικειμένων σας, περιλαμβάνεται και το μείζονος σημασίας ζήτημα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που είναι τα έργα στην Ολυμπία και στην Ιόνια Οδό.

Πρόκειται για δύο αυτοκινητόδρομους, από την ολοκλήρωση των οποίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το αναπτυξιακό μέλλον της Δυτικής Ελλάδας, που σήμερα παραμένει απομονωμένη από τα μεγάλα οδικά δίκτυα, η ασφάλεια στις μετακινήσεις αλλά και η απασχόληση στην Περιφέρεια κατά την περίοδο κατασκευής των έργων.   Στην Ολυμπία και στην Ιόνια Οδό, όπως ξέρετε, οι εργασίες έχουν διακοπεί και τα εργοτάξια είναι νεκρά.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε καταβληθεί προσπάθεια για αναχρηματοδότηση των έργων με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, εξέλιξη που είχε δημιουργήσει ελπίδες για επανεκκίνηση των δύο έργων. Οφείλω να σας ενημερώσω, κύριε Υπουργέ ότι, όσον αφορά τη Δυτική Ελλάδα, η νέα κυβέρνηση και το Υπουργείο σας θα κριθούν, κατά σημαντικό βαθμό, από την επανεκκίνηση αυτών των δύο έργων.
Σας ζητώ κύριε Υπουργέ να προγραμματίσετε μια συνάντηση εργασίας προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε αυτήν τη στιγμή και για τις προοπτικές απεμπλοκής, θεωρώντας ότι η συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε πολιτικό επίπεδο, είναι απαραίτητη για την επιτυχία του κοινού μας στόχου που είναι η επανέναρξη των εργασιών στην Ολυμπία και στην Ιόνια Οδό».

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...