Συνάντηση Μπουλέ-Αποστολόπουλου

Χωροταξικά και πολιτιστικά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο συνεργασίας που είχε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος με το Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Γιάννη Μπουλέ και υπηρεσιακούς παράγοντες.
 
 
 
 
 

Η ενημέρωση για την πορεία του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Α.Π.) Αντιρρίου ήταν το κυριότερο θέμα στην ατζέντα της συνάντησης. Ο Γενικός Γραμματέας στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία του εν λόγω Σχεδίου. «Όλα τα Σ.Χ.Ο.Α.Π. μας ενδιαφέρουν, όμως το κλείσιμο του Σ.Χ.Ο.Α.Π. Αντιρρίου αποτελεί για μας ζήτημα άμεσης προτεραιότητας επειδή εκεί υπάγονται οι εργοταξιακοί χώροι της Γέφυρας. Μας ενδιαφέρει όσο τίποτε άλλο, ώστε να προχωρήσει η μεγάλη επένδυση στην περιοχή», είπε ο κ. Αποστολόπουλος. Το ζήτημα θα εξεταστεί περισσότερο ενδελεχώς σε νέα συνάντηση που θα γίνει προσεχώς.

Όσον αφορά την πολιτιστική προβολή της Ναυπάκτου, ο Δήμαρχος περιέγραψε με αδρές γραμμές ένα σχέδιο αναβάθμισης και μονιμοποίησης του εορτασμού της επετείου της ναυμαχίας της Ναυπάκτου, στον οποίο να συμμετάσχουν Δήμοι του εξωτερικού, με στόχο να παράγεται τουριστικό αποτέλεσμα. Ο κ. Αποστολόπουλος ζήτησε από τον κ. Μπουλέ να καταθέσει εγγράφως τις προτάσεις του για να τις προωθήσει στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.

Επιπλέον συζητήθηκαν οι ελλείψεις προσωπικού στον τομέα της προσχολικής εκπαίδευσης που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ναυπακτίας. Από πλευράς Αποκεντρωμένης Διοίκησης δόθηκαν εγγυήσεις ότι θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...