Συνάντηση Παυλόπουλου – Ντ’ Εστέν (Εικόνες)

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σε κλίμα συγκίνησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκοπής Παυλόπουλος, υποδέχθηκε τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ’Εστέν, στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι απόψε.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για λίγη ώρα και ο Προκόπης Παυλόπουλος του θύμισε πολλά από αυτά που έχει κάνει ο βετεράνος Γάλλος πολιτικός για την Ελλάδα, τον οποίο άλλωστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικαλείται με κάθε ευκαιρία για να καταδείξει ότι η Ευρώπη ακολουθεί λάθος δρόμο.

Ο Παυλόπουλος σε Έλληνες φοιτητές της Σορβόννης: Τις δυσκολίες θα τις περάσουμε μαζί

Οι δυσκολίες για τη χώρα θα ξεπεραστούν με αλληλεγγύη και συλλογική προσπάθεια όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, επανέλαβε από το Παρίσι, μιλώντας με Έλληνες φοιτητές της Σορβόννης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Τις δυσκολίες θα τις περάσουμε μαζί, είναι συλλογική η προσπάθεια», ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος και σημείωσε ότι δεν πρέπει να πληρώσει άλλη γενιά αυτά που πλήρωσαν οι προηγούμενες γενιές.

Επίτιμος Διδάκτορας της Σορβόννης ο Προκόπης Παυλόπουλος

Νωρίτερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Paris II Pantheon – Assas.

Στην ομιλία του, ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει στον απαιτούμενο βαθμό η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση παράγει, μεταξύ άλλων, ως συνέπεια και το ότι συνυπάρχουν, παραλλήλως, η ευρωπαϊκή έννομη τάξη και οι επιμέρους εθνικές έννομες τάξεις.

Τούτο αφήνει ανοιχτό το ζήτημα ενδεχόμενης σύγκρουσης μεταξύ των έννομων αυτών τάξεων, πράγμα που έχει αποφευχθεί κυρίως χάρις στην νομολογιακή υπευθυνότητα τόσο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) όσο και των Εθνικών Ανώτατων Δικαστηρίων.

Για όσο χρόνο λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την σημερινή της μορφή, μια οδός υπάρχει για την επίλυση του προβλήματος της ιεράρχησης μεταξύ Συντάγματος και Ευρωπαϊκού Δικαίου και για την αποφυγή συγκρούσεων μεταξύ τους ως προς το ποιο προέχει:

Από την πλευρά του ΔΕΕ, όσο το δυνατόν πιο σύμφωνη με τα εθνικά Συντάγματα ερμηνεία των κανόνων του ευρωπαϊκού δικαίου.

Και, από την πλευρά των εθνικών δικαστηρίων, όσο το δυνατόν πιο σύμφωνη με το ευρωπαϊκό δίκαιο ερμηνεία των εθνικών συνταγματικών κανόνων.

Αυτή η «μέση οδός» μπορεί να διευκολύνει την αρμονική συμβίωση της ευρωπαϊκής έννομης τάξης με τις εθνικές έννομες τάξεις –και, φυσικά, αντιστρόφως-  ως την τελική, τουλάχιστον θεσμική, ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Με τον Ζισκάρ Ντ'Εστέν συναντήθηκε ο Παυλόπουλος - ΦΩΤΟ

 

Η βόλτα του Παυλόπουλου στους δρόμους της Σορβόννης

Ακόμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε βόλτα στους δρόμους της Σορβόννης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Σίσσυ.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος περπάτησε σε γνώριμα μέρη από τα φοιτητικά του χρόνια. Να θυμίσουμε ότι λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Paris II Pantheon – Assas.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...