Συνάντηση Ρέγκλινγκ – Τραπεζιτών, για χρηματοδότηση και Ανάπτυξη

 Συνάντηση εκπροσώπων της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας

Η επιστροφή του τραπεζικού κλάδου στην κερδοφορία και οι προοπτικές στήριξης της Αναπτυξιακής προσπάθειας της ελληνικής Οικονομίας, συζητήθηκαν κατά την συνάντηση της αντιπροσωπείας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM),  Κλάους Ρέγκλινγκ, στο Λουξεμβούργο.

Στη συνάντηση, η οποία σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, η αντιπροσωπία της  ΕΕΤ επιβεβαίωσε την πρόθεση των ελληνικών Τραπεζών να συνεργαστούν με όλες τις αρμόδιες αρχές και τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, περιλαμβανομένου του ESM, για την επιτυχή αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και τη δέσμευσή τους να συμβάλλουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, στηρίζοντας την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.  

Η αντιπροσωπεία της ΕΕΤ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στα στελέχη του ESM τη βελτίωση των βασικών μεγεθών του ελληνικού τραπεζικού συστήματος το 2016, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα όσον αφορά τη ρευστότητα και την αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.  Στη συνάντηση την ΕΕΤ, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Νικόλαος Καραμούζης, ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Ράπανο,ς ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Σπυρίδων Παπασπύρου, η Γενική Γραμματέας, Χαρίκλεια Απαλαγάκη,  και ο Πρόεδρος της Επιτροπής CFO, Βασίλειος Ψάλτης. 

  Επισημάνθηκε ότι οι ελληνικές Τράπεζες επανήλθαν σε οργανική κερδοφορία παρά το δυσμενές περιβάλλον λειτουργίας και διατηρούν επαρκείς κεφαλαιακούς δείκτες και απόθεμα προβλέψεων για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων μείωσης του υπολοίπου των μη εξυπηρετούμενων δανείων εντός της επόμενης τριετίας.  Τέλος, υπογραμμίστηκε επίσης ότι η επίτευξη των στόχων αυτών εξαρτάται και από τη μείωση των αβεβαιοτήτων και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/273961-Synantese-Regklingk-Trapeziton-gia-chrematodotese-kai-Anaptyxe ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...