Συνάντηση Σαμαρά – Ρομπάι στις 7 Σεπτεμβρίου

Συνάντηση Σαμαρά - Ρομπάι στις 7 Σεπτεμβρίου
Στην Αθήνα θα βρίσκεται στις 7 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Στις 4 Σεπτεμβρίου ο Ρομπάι θα επισκεφθεί το Βερολίνο και θα καταλήξει μία ημέρα αργότερα στο Παρίσι, όπου θα έχει επαφές με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αντίστοιχα.

Η συνάντηση Σαμαρά-Ρομπάι κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα γίνει λίγες ημέρες μετά τις επισκέψεις του σε Γερμανία και Γαλλία και σε μια χρονική στιγμή που γίνεται προσπάθεια να πείσει η ελληνική πλευρά για την αξιοπιστία της.

Ο κ. Ρομπάι, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίτη την Ισπανία και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μαριάνο Ραχόι, απέρριψε τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία: Το ευρώ είναι αμετάκλητο. Και επιτρέψτε μου να επιμείνω και πάλι: Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται αναμφισβήτητα στην ευρωζώνη. Αλλά, μόνο με συνδυασμό σθεναρών πράξεων από κάθε κράτος-μέλος και σθεναρών συλλογικών επίσης πράξεων θα μπορέσουμε να αφήσουμε την κρίση πίσω μας».

Σε αυτό το κλίμα ενδιαφέρον είχε την Τρίτη η τοποθέτηση της αυστριακής υπουργού Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, η οποία εμφανίστηκε πρόθυμη να συζητήσει μια επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, αν χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, αποκλείοντας όμως κάθε συζήτηση για επιπλέον χρήματα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...