Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους 18 απολυμένους της G4S

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους 18 απολυμένους της G4S

Παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας προκειμένου άμεσα να πραγματοποιηθεί τριμερής σύσκεψη με τους απολυμένους εργαζόμενους και τη διοίκηση της εταιρίας Group 4 Securicor – Patras, έκανε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο Περιφερειάρχης κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του με τους 18 απολυμένους της εταιρίας G4S, εκπροσώπους του κλαδικού Σωματείου τους, καθώς και τον βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Βασίλη Χατζηλάμπρου και τον Δημοτικό Σύμβουλο Πατρέων Χρήστο Πατούχα, τους ενημέρωσε πως βρίσκεται στο πλευρό τους μετά από αυτή τη δυσάρεστη απόφαση της διοίκησης της εταιρίας να προχωρήσει σε απολύσεις, τη στιγμή που πρόκειται για έναν Παγκόσμιο Όμιλο με κερδοφόρα δραστηριότητα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

«Καταδικάζουμε αυτές τις 18 απολύσεις που ουσιαστικά βάζουν ‘λουκέτο’ και σε 18 σπίτια οδηγώντας στην οικονομική εξαθλίωση τις οικογένειές τους. Ο Όμιλος της Group 4 είναι μια παγκοσμίως γνωστή εταιρία και είχε τη δυνατότητα να κρατήσει τους εργαζόμενους» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σημειώνοντας: «Κύριο αίτημά μας είναι η διοίκηση της εταιρίας να πάρει πίσω τις απολύσεις και άμεσα να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Οι αντοχές μας πλέον έχουν εξαντληθεί. Η Δυτική Ελλάδα δεν αντέχει άλλες απολύσεις και άλλους άνεργους. Θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη στην Περιφέρεια και με την αύξηση της ανεργίας, δυστυχώς, όσο και να προσπαθούμε μόνο αντίθετο αποτέλεσμα θα έχουμε».

Να σημειωθεί πως η εταιρίας Group 4 Securicor διατηρεί στην Πάτρα και άλλες δραστηριότητες, όπως είναι οι χρηματαποστολές αλλά και το τεχνικό τμήμα, με την τοποθέτηση συναγερμών και δικτύων, τη συντήρησή τους καθώς και την πώληση εξοπλισμών και ενώ είχε τη δυνατότητα να μετακινήσει τους εργαζόμενους στις άλλες δραστηριότητες, επέλεξε τον άδικο τρόπο της απόλυσης.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...