Συνάντηση Τραμπ – Φάρατζ στη Νέα Υόρκη

Με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε ο Νάιτζελ Φάρατζ, ένας εκ των βασικών προπαγανδιστών του Brexit και πρώην ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συνάντηση έγινε στο σπίτι του νεοεκλεγέντος Προέδρου των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη και μια συνεργάτιδα του Τραμπ την χαρακτήρισε «πολύ παραγωγική».

«Τουρίστες είμαστε!», αστειεύθηκε ο Νάιτζελ Φάρατζ στους δημοσιογράφους που τον είδαν να περιμένει έναν ανελκυστήρα στο λόμπι του ουρανοξύστη.

 Σε σύντομες δηλώσεις της αργότερα στους δημοσιογράφους, η Κέλι Αν Κόνγουεϊ, ανώτερο στέλεχος της εκστρατείας του Τραμπ, επιβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν καθώς ο εκλεγμένος πρόεδρος βρισκόταν στο Trump Tower για να περάσει χρόνο με την οικογένειά του, να υποδεχθεί επισκέπτες και να απαντήσει σε τηλεφωνήματα.

«Νομίζω ότι απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου και είχαν μια ευκαιρία να συζητήσουν τις νίκες τους και το τι σημαίνουν για τον κόσμο», δήλωσε η Κόνγουεϊ.

Μία ημέρα μετά τη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ο Φάρατζ είχε δηλώσει σε βρετανικό ραδιοφωνικό δίκτυο «απόλυτα ευτυχής» για την εξέλιξη και κάλεσε τον μεγιστάνα να μεταβάλει την «σιχαμερή» πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα και να μετατρέψει τη σχέση με τη Βρετανία σε προτεραιότητά του.

Ακόμη έκανε ένα αστείο για τις καταγγελίες περί σεξουαλικών επιθέσεων σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, καλώντας τον να «πιάσει ψιλή κουβέντα» με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι αλλά να μην την ακουμπήσει. Είπε πως θα παρίσταται σε οποιαδήποτε τυχόν συνάντησή τους ώστε να είναι «ο υπεύθυνος ενήλικος που θα εγγυηθεί ότι όλα θα πάνε καλά».

Ακόμα, ο Νάιτζελ Φάρατζ είπε ότι προτίθεται να βοηθήσει την κυβέρνηση Μέι να δημιουργήσει γέφυρες με τον Τραμπ, ενώ ένα στέλεχος του κόμματός του πρότεινε ο Φάρατζ να ονομαστεί πρεσβευτής της Βρετανίας στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νάιτζελ Φάρατζ είχε μιλήσει και σε συγκέντρωση του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για την προεδρία των ΗΠΑ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...