Συνέβη στη Δωρίδα:Μία μόνο ψήφος στην πρόταση του δημάρχου

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δωρίδος κυριάρχησε το θέμα της μεταφοράς στην Τράπεζα της Ελλάδος των αποθεματικών του δήμου Δωρίδος, ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ όπως ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, που είναι κατατεθειμένα σε άλλες τράπεζες. Υπήρξαν τελικά τρεις προτάσεις.  Πρώτη, η εισήγηση του υπεύθυνου των οικονομικών του δήμου κ. Ξενοφώντα Χασούρα που πρότεινε να ακολουθηθεί η κυβερνητική εντολή, δεύτερη η πρόταση μιας μερίδας του δημοτικού συμβουλίου που έλεγε να τα αφήσουμε ως έχουν και τρίτη η πρόταση του δημάρχου όπου έλεγε να ανοίξουμε ένα λογαριασμό στην τράπεζα της Ελλάδος και να καταθέσουμε 100.000 ευρώ και τα υπόλοιπα να τα αφήσουμε ως έχουν. Η πάγια τακτική δηλαδή και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ. Να τα έχουμε με όλους καλά και βλέπουμε. Πρόταση που τελικά πήρε μία μόνο ψήφο.
Η διαχείριση όμως του δήμου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τα συμφέροντα των δημοτών. Στην προκειμένη περίπτωση δύο είναι τα ερωτήματα:
Πρώτον αν υπάρχουν περιορισμοί στην κίνηση των χρημάτων και κυρίως αν το επιτόκιο είναι καλύτερο απο τις υπόλοιπες τράπεζες καθώς ειπώθηκε ότι η τράπεζα της Ελλάδος, δίνει επιτόκιο 1% μεγαλύτερο, που σημαίνει πως αντίστοιχουν τουλάχιστον 20.000 ευρώ περισσότερα κάθε χρόνο από τόκους. Ένα ποσό αρκετά σημαντικό για το δήμο μας.
Δεύτερο και σημαντικότερο, από πού προέρχονται τα περισσότερα απο 2,2 εκατομμύρια ευρώ του αποθεματικού, πόσες και ποιες είναι οι οφειλές του δήμου, και γιατί διατηρεί η δημοτική αρχή τέτοιο αποθεματικό όταν χρονίζουν τόσα προβλήματα και δεν προσπαθεί να τα επιλύσει κάνοντας τα απαραίτητα έργα.
Θάνος Ασημάκης 
Υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Δωρίδος
Με τον Ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό
“Όραμα για τη Δωρίδα”



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...