Συνέντευξη του Δημήτρη Σταμάτη στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Αχελώος TV

Ο υποψήφιος με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, συμμετείχε την 3η Μαΐου 2012 σε συζήτηση στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Αχελώος TV. Αναλυτικά ο κ. Σταμάτης είπε:

            Θα ήθελα να μας πείτε εάν έχει γινει ευδιάκριτη και κατανοητή, η πολιτικη πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τις εκλογές.

            “Θα σας απαντήσω ευθέως και θα σας πω ότι έχει γίνει και γνωστή αλλά και κατανοητή για εκείνους που ενδιαφέρονται και να την μάθουν και να τη να την διαβάσουν. Έχει γίνει όμως ευρύτατα γνωστό, πανελλαδικά πλέον και σε μεγάλο ποσοστό, η βασική μας θέση όπως αυτή εκφράζεται από την αντίθεση μας και την αντίρρηση μας στην πολιτική του μνημονίου. Πρέπει να σας πω πως αυτή την ώρα είναι σωστό, εμείς οι πολιτικοί, να απαντάμε και να αναλαμβάνουμε την ευθύνη να καθοδηγούμε τον κόσμο και την κοινωνία στις δικές μας δεσμεύσεις, αυτές που αναλαμβάνουμε. Εγώ προσωπικά νιώθω την ανάγκη να επισημάνω ότι είναι ώρα ευθύνης και για τους πολίτες η ώρα της ψήφου, η ώρα των εκλογών της 6ης Μαΐου. Οι πολίτες δεν θα πρέπει να κλείνουν τα αυτιά και δεν θα πρέπει να σιωπούν. Πρέπει να ενημερωθούν γιατί αύριο δεν θα έχουμε την δικαιολογία ότι φταίνε μόνο τα κόμματα και οι πολιτικοί. Λέγοντας αυτό καταλήγω στο ότι ακόμα και εάν δεν είναι ευρέως γνωστό το πρόγραμμα μας, θα πρέπει εφ όσον νιώθουν υπεύθυνοι για το σήμερα και το αύριο, το δικό τους και των παιδιών τους, να διαβάσουν όχι μόνο την δική μας ιδρυτική διακήρυξη, αλλά και αυτή των υπολοίπων κομμάτων.”

 

            Ποια θα είναι η στάση σας όταν την επομένη των εκλογών ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης συμμάχων για τον σχηματισμό κυβέρνησης;

            “Πριν φτάσουμε εκεί θα ήθελα να σας πω, για να γίνει απόλυτα κατανοητό, ότι στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και είναι σαφές ότι η Ελλάδα θα κυβερνηθεί την επομένη των εκλογών. Εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ όντας κατά του μνημονίου, δεν είμαστε κατά της Ευρώπης. Είμαστε και υπέρ της Ευρώπης και υπέρ του Ευρώ, αλλά της υγιούς Ευρώπης των λαών και όχι της Ευρώπης των τραπεζών. Εκεί είναι η μεγάλη μας διαφορά με τα πρώην “μεγάλα” κόμματα. Όσον αφορά για την στάση μας μετά τις εκλογές, εξακολουθώ να σας λέω ότι αυτή θα είναι και υπεύθυνη, και υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδος και θα χαρώ να δω το μπλοκ των κομμάτων τα οποία τάσσονται κατά του μνημονίου να αποκτήσουν την πλειοψηφία στην κοινωνία, όχι μόνο την πλειοψηφία του εκλογικού νόμου. Αυτό θα δυσκολέψει πολύ τις κινήσεις των Γερμανών και των εδώ εντολοδόχων τους, δηλαδή τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο. Θέλω να επισημάνω κάτι πολύ σημαντικό. Βλέπω σε συγκεντρώσεις που γίνονται, με κάποιο τρόπο να διεξάγονται συζητήσεις από υποψηφίους βουλευτές για διορισμούς, για ρουσφέτια, για υπουργοποιήσεις και βλέπω ένα λαό να συγκινείται ακόμα από αυτά. Ξεχνάνε να πούνε, ή δεν θέλουν να πουν, ότι αύριο θα απολυθούν 150.000 υπάλληλοι και οι πρώτοι θα είναι αυτοί με συμβάσεις αορίστου χρόνου γιατί οι μόνιμοι θα φύγουν με άλλες διαδικασίες. Ας μην υπόσχονται υπουργικές θέσεις οι υποψήφιοι αγαπητοί συνάδελφοι. Ο ίδιος ο Σαμαράς έχει πει ότι οι υπουργοί θα είναι εξωκοινοβουλευτικοί.

Ας μην αυταπατώμεθα και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν. Έτσι δεν θα έχει κανείς αύριο την δικαιολογία να πει ότι “δεν το θυμήθηκα”, “δεν το είδα”, “δεν το σκέφτηκα”. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την αυριανή του ψήφο. Θέλω να τους επισημάνω τη προσοχή με πολλή αγάπη και σεβασμό.”

Το video της συζήτησης μπορείτε να το βρείτε στον σύνδεσμο : http://www.axeloostv.gr/nea/index.php?option=com_content&view=article&id=4737:2012-05-03-22-49-09&catid=37:news&Itemid=69



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...