Συνήγορος δραπέτη στο Αγρίνιο: «Παραδόθηκε γιατί έχει έξι παιδιά και φοβήθηκε για τη ζωή του»

Παραδόθηκε σήμερα το πρωί στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγρινίου ο νεαρός Π.Β. ο οποίος είχε αποδράσει κατά την μεταγωγή του στο νοσοκομείο της πόλης.

Μαζί με τον συνήγορο του, Γιάννη Ψάρρη, εμφανίστηκε στην αστυνομική διεύθυνση Ακαρνανίας και παραδόθηκε έπειτα από έξι ημέρες ανθρωποκυνηγητού.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός άνδρας, είχε συλληφθεί την περασμένη Τρίτη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπές και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Το βράδυ της Τετάρτης, 16/11, προφασίστηκε λόγους υγείας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Εκεί όμως βρίσκονταν ήδη αρκετοί συγγενείς του, οι οποίοι εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις και με την βία τον βοήθησαν να αποδράσει.
Οι επτά συγγενείς του που συμμετείχαν στην απόδραση συνελήφθησαν την Πέμπτη ενώ μέχρι και σήμερα καταζητείτο από τις αρχές.

Ο συνήγορος του, κ. Ψάρρής μιλώντας στο mediapress.gr αποκάλυψε ότι ο πελάτης του απέδρασε επειδή θεωρούσε άδικη την φυλάκιση του: «Ο Π.Β. παραδόθηκε γιατί δεν άντεχε τις τύψεις. Ο πελάτης μου θεωρεί πως αδίκως καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για κλοπές, όταν οι συνεργοί του, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους στην δική που διεξήχθη, έλαβαν όλοι τους ποινές με ανασταλτικό χαρακτήρα. Όμως, ο ίδιος δεν εκπροσωπήθηκε και καταδικάστηκε ερήμην χωρίς να μπορέσει να δώσει τις εξηγήσεις του».

Κατά τον συνήγορο του κατηγορούμενου, βασικό ρόλο στην παράδοση του έπαιξαν τα έξι ανήλικα παιδιά του: “Έχει έξι παιδιά. Η σύζυγος του, τους έχει εγκαταλείψει και ο ίδιος είναι ο μόνος υπεύθυνος για την ανατροφή τους. Σκέφτηκε όμως λογικά, έστω και μετά από τόσες ημέρες και αποφάσισε να παραδοθεί. Κυρίως φοβήθηκε μήπως υπήρχε κάποια άσχημη εξέλιξη που ενδεχομένως να στερούσε την παρουσία του από τα ανήλικα τέκνα του”, κατέληξε ο Ψαρρής.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...