Συναγερμός για τον κορονοϊό στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” – Ελέγχθηκε γκρουπ Κινέζων από την Ουχάν

Συναγερμός για τον κορονοϊό στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” – Ελέγχθηκε γκρουπ Κινέζων από την Ουχάν
Συναγερμός για τον κορονοϊό στο


26/01/2020 – 16:36

Συναγερμός σήμανε το πρωί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την άφιξη γκρουπ Κινέζων από την πόλη Ουχάν, στην οποία ξέσπασε ο φονικός κορονοϊός.

Το γκρουπ των 15 Κινέζων έφτασε στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” το πρωί της Κυριακής.

Οι Κινέζοι τουρίστες είχαν φύγει πριν από πέντε μέρες από τη Γουχάν και έφτασαν στην Ελλάδα, μέσω Ιταλίας, το πρωί της Κυριακής, ενώ οι ελληνικές αρχές ήταν ενήμερες για την πτήση που ερχόταν από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρωμης. Αμέσως, απομονώθηκαν και εξετάστηκαν από το ΚΕΛΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ). Αποδείχθηκε ότι δεν νοσούν κι έτσι αναμένεται να αναχωρήσουν για τη Σαντορίνη.

Όπως άλλωστε δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και στη χώρα μας για να αντιμετωπιστεί ο κοροναϊός.

“Αν χρειαστεί, είναι έτοιμος ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και με θερμικές κάμερες στα αεροδρόμιά μας και με θερμομέτρηση με φορητά θερμόμετρα “πιστόλια”. Υπάρχει το αεροϋγειονομείο, υπάρχει ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο, υπάρχουν νοσοκομεία αναφοράς, υπάρχει και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και όλοι αυτοί συνεργάζονται”, ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος ωστόσο παραδέχθηκε ότι “μαγικός τρόπος να μην φτάσει ο ιός σε μια χώρα, δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως η πρόληψη και υπάρχει η δυνατότητα για σωστή ενημέρωση χωρίς πανικό”.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...