Συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα τα Χριστούγεννα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ STATE DEPARTMENT

Προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες που θα ταξιδεύσουν στην Ευρώπη, εξέδωσε το State Department των Ηνωμένων Πολιτειών, υπογραμμίζοντας τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, το σημείωμα του υπουργείου της χώρας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες που αναφέρουν πως το ISIS, η al-Qaeda και άλλες παρόμοιες τρομοκρατικές οργανώσεις είναι έτοιμες να πλήξουν την Ευρώπη, στοχοποιώντας τα Χριστούγεννα και τις εορταστικές εκδηλώσεις».

Ακόμα, το State Department προειδοποιεί τους πολίτες να αποφεύγουν τα πολυσύχναστα μέρη: «Τη στιγμή που οι εξτρεμιστές έχουν πλήξει στόχους σε Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία και Τουρκία, το υπουργείο ανησυχεί και για άλλες τρομοκρατικές ενέργειες. Εάν ταξιδεύετε στην Ευρώπη, παρακαλούμε να ελέγξετε το χάρτη της πρεσβείας ή του προξενείου για οποιαδήποτε πρόσφατα μηνύματα ασφαλείας».

Δείτε και το χάρτη που συντέθηκε και παρουσιάζει τα σημεία πιθανότητας τρομοκρατικών επιθέσεων παγκοσμίως. Με πράσινο επισημαίνονται οι ασφαλείς περιοχές, με κίτρινο οι περιοχές με μέτριο κίνδυνο και με κόκκινο οι ιδιαίτερα επικίνδυνες περιοχές.

Όπως θα δείτε, η χώρα μας, σύμφωνα με το State Department, διατρέχει “μέτριο κίνδυνο” καθώς είναι χρωματισμένη με κίτρινο στο χάρτη:


 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...